čtvrtek 5. října 2017

Na Talk show Martina Dejdara v Pohořelicích

Doby, kdy jsme i v Božicích měli možnost zhlédnout hvězdy první velikosti na vlastní oči, jsou už nenávratně pryč. Začalo to Jindřichem Plachtou v Jiráskově domě na Kolonii, pokračovalo besedou s vítězem cyklistického závodu míru Janem Veselým a vynikajícím cyklistou Vlastou Růžičkou v roce 1950 a končilo v 80. a 90. letech 20. století vystoupeními velkého množství umělců od Matušky, přes Neckáře, Rottrovou a Olympic po Sováka či Bohdalovou.


Dneska by je nikdo nezaplatil a obávám se, že by ani nepřišlo dost lidí. I využil jsem předvolební Talk show Martina Dejdara, který  ve čtvrtek v rekonstruovaném pohořelickém kině bavil, zpíval a zpovídal lídra jihomoravské kandidátky ODS Petra Fialu. Průběžně jsme se mohli ptát i my návštěvníci.
Hlavní devízou Petra Fialy je slušnost. Ta je patrná na první pohled. A taky jasné názory. Za celé dvě hodiny nezazněla urážka nikoho a že k tomu bylo příležitostí ... Mládež v první řadě vnesla do programu velké oživení a po dvou hodinách se ještě tísnili na pódiu, aby si udělali foto s Martinem Dejdarem. Petr Fiala se zase podepisoval nám o něco starším.
Nestačil jsem se divit, že dvě hodiny utekly tak rychle. Martin Dejdar ještě rozčlenil proud mluveného slova třemi známými písničkami a pohořelický starosta předal oběma aktérům drobné pozornosti jako poděkování. Doopravdy příjemný večer s příjemnými lidmi. Tak to je, když se potká profík s profíkem a slušný člověk se slušným člověkem.
                (lan)








1 komentář:

  1. Já si užila krásných vystoupení, tehdy ještě skoro v novém kulturním domě na koncertě Plavů a Yvety Simonové s Karlem Hálou a Milanem Chladilem a bylo to krásné, prostě do dnešních dnů, nezapomenutelné. (me)

    OdpovědětVymazat