neděle 15. října 2017

Zasloužili jsme si bod. Nepomohla ani boží ruka Bojarova

Při vědomí ostatních výsledků a při pohledu na tabulku se mi tento report nepíše lehce. Do dnešního zápasu jsme totiž nastoupili v daleko svižnějším tempu a podstatnou část zápasu jsme odehráli velmi dobře. Co to je všechno platné, když do statistik se zapíše výsledek - a jede se dál.
ZN pivo OP: FK Znojmo B - TJ Sokol Božice A 3:2 (2:2). Naše branky dali Honza Kudlička z penalty a Robert Lysák.

Nastoupili jsme v sestavě: Vojta Bačo - Pavel Michalovič, Jura Pavelčík, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Peťa Šišlák, Honza Kudlička, Luděk Janků, Lukáš Hrobár - Robert Lysák, Jaroslav Hrobár. Na lavičce Bronislav Juřica a Honza Szabó.

Vstup do zápasu se nám vůbec nevydařil. První vážnější znojemský útok v první minutě jsme podcenili, ani tři naši hráči nezabránili centru - a vedoucí brance Ajky, 1:0.
Naštěstí nás to nerozhodilo a pokračovali jsme v naordinované taktice na dnešní zápas. Bylo to patrné na každém kroku a v 8´ jsme se dočkali vyrovnání. Svým typickým způsobem unikal Jara po levém křídle a byl ve vápně faulován. Rezult velmi dobrého sudího P. Nikolaie byl jasný -  penalta! Míč si postavil Honza K. a bezpečně přízemní ranou vyrovnal na 1:1.
Zápas pokračoval ve svižném tempu, bylo na co se dívat. Naše početná tribuna povzbuzovala, tleskala i volala. Pumpido občas i hlasitě komentoval! :-), místy nepublikovatelnými (byť trefnými) výrazy. Nasazení našich se nám fakt líbilo, ať to byl rychlý Peťa nebo útočný Jara, nad všemi však dneska vyčnívali dva, a to Honza K. a Pavel. Blýskl se i Roman, překvapil mě svým důrazem Zdeněk, standard odvedl Hajdy a vidět byl i Lukáš. U našeho vedoucího gólu stál Bojar, který si poradil s druhým rohem Jary. Vedení 1:2 z 38´ jsme však bohužel do konce poločasu neudrželi. Ve 42´ jsme se nějak vzadu zamotali, špatně jsme odvraceli a pohotoví domácí srovnali na 2:2.
To už na hřišti běhal místo zdravotně indisponovaného Jury hrající trenér Bruno (od 31´) a příležitost vyniknout měl několikrát výborný Vojta. Třeba ve 29´ vyrazil nebezpečný míč nohama: "Dobře, Čábo!" nebo podobně výborně zakročil krátce po vyrovnávací brance. Hajdyho střela v 37´ byla sražená na roh, neujala se ani Peťova střela (sražená taky na roh) po patičce Pavla v 39´. Blýskli jsme se i razantními obrannými zákroky, jako třeba Zdeněk v 34´ (zachraňoval nebezpečný atak na roh) nebo Čudl v 41´. V té době jsme ale byli několik minut pod tlakem a nakonec jsme ve 42´ kapitulovali. Do konce poločasu už jsme vpředu nic vážného nevymysleli, ale odcházeli jsme celkem spokojení a natěšení na druhou půlku.

A jak vypadala tato pohádka po pauze, si řekneme až po pořádné večeři. :-) V této chvíli jsem ještě plný optimismu. :-), tak jako i všichni,  které uvidíte na fotografiích.

Tak foto z 1. p. je zde:



































Večeře dobrá, 2. poločas jako když pozřete leklou rybu!
Odolávali jsme viditelnému tlaku domácích, úporně se bojovalo o každý míč. Potlesk si vysloužil Bojar: poprvé za výborný obranný zákrok (!) v 51´, podruhé za pěknou hlavičku v 56´. Taky Vojta za likvidaci znojemského brejku v 58´: "Super, Čábo!" Romanovu bombu v 60´ jistě cítí gólmanovo zápěstí ještě teď! Chceme i nadále hrát rychle, přímočaře a občas chybujeme. Taky síly docházejí a jsme velmi často faulováni. Bohužel přímáky nijak viditelně nezužitkujeme.
Od 69´ jsme pod soustředěnou znojemskou ofenzívou a v 71´  zakončili domácí svůj útok rozhodujícím gólem zápasu. Stav 3:2 už se do konce zápasu nezměnil. Neměli jsme na to síly a navíc jsme od 81´ dohrávali v deseti. Koňar na Jarově stehně byl pořádný a zůstal bez potrestání, neboť jsme byli ve výhodě po předchozím faulu na střídajícího Honzu Szabó v 76´ střídal dnes velmi dobrého Peťu). Při naší poslední šanci v 86´ zaúřadovala Bojarova "boží ruka". :-( Bohužel, volejbal se v Božicích hraje každý pátek. P.S. Ale kdyby domácí neprotestovali (jak patrno na fotkách), tak kdo ví ....!

Bojovali jsme, hráli jsme s velkým nasazením, jenom to štěstíčko se k nám otočilo zase zády. A Jarův koňar navrch, to taky není žádné terno. A pořád nám chybí početnější lavička. Honza Szabó dneska opět dokázal, že to má smysl! Byl výborný, jen ten slíbený gól mi pořád dluží! :-)












3 komentáře:

  1. Zdravím do Božic, chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s Vašim dorostem. Trénuji dorost ve Štítarech a jsem trochu naštvaný, že jsme opět nesehráli utkání s vašim dorostem. Poprvé, když jsme před třemi týdny měli jet k Vám, tak jsme dostali info., že jezdit nemáme, že je Vás málo. V sobotu jste měli přijet k nám a opět jste nedorazili, pouze sms s informací, že je Vás 6. Vím jak je těžké udržet na vesnici mládež (trénuji mládež 20 let), ale pozor na to, aby jste se nesoustředili pouze na muže a za pár let nezjistili, že musíte hráče draze kupovat. Když se podívám na okresní přebor mužů, tak vidím, jak úroveň klesá a je jenom otázka času, kdy nebude dostatek dospívající mládeže na doplnění a pokud bude vedení FAČR přehlížet situaci, kdy mužstva s kapitálem vykupují nadějné fotbalisty, než aby vychovávali vlastní, dojde k definitivní destrukci. No nic, držím Vám palce, aby jste se z toho vymotali, zápasy s Vámi na úrovni dorostu, patřili k těm s vysokou úrovní.

    Fotbalu zdar, Šimka, Štítary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Božickému fotbalu nechce nikdo velet! To je ten zásadní problém, kolem kterého se tady chodí po špičkách. Správně to pojmenoval v jiné nedávné fotbalové diskuzi anonymní diskutér zvaný "Osoba vám blizka......": Třeba dorost má na starosti pouze Laďa, mávne mu to Roman Šob st., Občas zaskočí Karel Hála nebo Michal Topolcan a tím to hasne. Bylo by potřeba oslovit pár lidí z okolních vesnic, sehnat mladé kluky a mládeží se začít dlouhodoběji věnovat a klidně i obětovat nějakou tu korunu, aby se pro ně na zápas nebo aspoň jednou týdně na trénink mohlo zajet a pak je i odvézt, když už třeba rodičové nejeví zájem." Ano, spolupracovat s okolními obcemi a pustit do mládeže nějakou korunu! Odkud? No asi z obecních rozpočtů, jiné peníze za současné (a bohužel asi ani budoucí) vlády nečekejme. Prostě nejsou a nebudou. Drobní a střední podnikatelé, kteří sportovní a jiné aktivity podporovali v 90. letech a na počátku 21. století, už dneska takové "injekce" pouštět nebudou. Ještě by na sebe upoutali pozornost všemocné hydry ministerstva financí a jiných kontrolních orgánů! To je ta prostá a jednoduchá pravda. Zlepšení v dohledné době nečekejme. Nikdo je nenabízí. Sport dnešní mocné politiky nezajímá. To není lithium...

      Vymazat
  2. Nějak se mi to psaní sem zase samo nevědomě a nechtěně zrušilo..:-). Takže vlastně nevím, jestli to co jsem doteď psal,směrem k p.Šimkovi atd.bude vůbec publikované. Já to vidím tak,že v Božicích je potřeba udělat taková sonda, aby se zjistilo, co většina zainteresovaných vlastně chce,určit priority a zvolit vedení, které by tomu dalo řád.
    Jura

    OdpovědětVymazat