čtvrtek 12. března 2020

Aktuální setkání starostů Znojemska v Hevlíně

Setkání zástupců obcí v Hevlíně...
Na čtvrtečním odpoledním setkání starostů Znojemska bylo nejvíce prostoru věnováno aktuální situaci na Znojemsku po vládním vyhlášení nouzového stavu na 30 dní.


Jak uvádí na svém FB starosta Znojma J. Grois: "Setkání starostů, řešíme aktuální informace od vlády. Přítomni jsou zástupci krizového řízení a bezpečnostních složek. Je třeba komunikovat, sdílet informace a táhnout za jeden provaz."

Toto setkání taky ukazuje, jak moc nám v řízení a koordinaci chybějí okresy s funkčními okresními úřady! Jsem zvědav, kdo první zvedne tento prapor a pokusí se do legislativního procesu vrátit jejich znovuobnovení v podobě před reformou státní správy.

V naší tak je v současné době zavřená základní škola, ZUŠ, obecní knihovna a bazén Relax.

Z dotazů:
Pracující v Rakousku - stačí jen potvrzení od zaměstnavatele že tam pracuji abych mohl každý den přes hranice tam i zpět nebo je potřeba ještě nějaký jiný dokument???Díky


Info ze dne 13.3.2020:

                                 (lan)

6 komentářů:

  1. V Americe se stalo populární zdravit se "véčkem" mezi prsty, které se proslavilo především díky seriálu Star Trek. V Evropě, Asii a na Blízkém východě se zase objevují šťouchance do lokte i symbolické kopance.

    OdpovědětVymazat
  2. Další rady pro ty, kdo pracují v Rakousku najdete na https://www.facebook.com/groups/policejnihlidkyznojemsko/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych se s vámi podělila o důležitou informaci,týkající se pendlerů do vzdálenosti 40 km od hranic.
      Volali jsme teď na Ministerstno zahraničí ČR ohledně potřebných dokladů k překročení hranic za účelem práce. V Rak pracujeme xlet, rakouští zaměstnavatelé mohou a nemusí pochopit situaci a abychom nadále zůstali ve statusu zaměstnaných, je potřeba: mít platné doklady pracovní smlouvu povolení, které vám vytiskne zaměstnavatel, má jistě informace kde je vyhledat, podepíše, popř. orazítkuje. Pokud se budou tvořit na hranicích kolony, s čímž počítám, nestresuju se a nevstanu o hodinu dřív, snad situaci pochopí. Pevné nervy.

      Vymazat
  3. Hraniční přechod Hatě před hodinou.. Totální kolaps dopravy..

    OdpovědětVymazat
  4. Hranice s Rakouskem budou od soboty střežené a minimálně na měsíc zavřené. Překročit je bude možné jen na vybraných přechodech. Na Břeclavsku a Znojemsku jsou takové dva – Hatě – Kleinhaugsdorf a Mikulov – Drasenhofen. Bezpečnostní opatření začíná platit o půlnoci v noci z pátku na sobotu!
    Hraniční přechody s Rakouskem: Dolní Dvořiště / Wullowitz, České Velenice / Gmünd, Hatě / Kleihaugsdorf a Mikulov /Drasenhofen
    Speciální hraniční přechody s Rakouskem: Vratěnín / Oberthürnau, Valtice / Schrattenberg, Nová Bystřice / Grametten
    Neprojedete např. přes Hevlín nebo Hnanice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aktuální info: Překročit hranice "pracovně" bude umožněno i na přechodu Hevlín - Laa a.d. Th.

      Vymazat