neděle 22. března 2020

Prymula: Dovolená bude letos v tuzemsku!

Ilustrační foto ze Znojemského deníku
V nedělních otázkách Václava Moravce sdělil náměstek Roman Prymula několik odhadů dopadů korovinarové epidemie v následujících měsících. Je celkem optimistou, pokud jde o zpomalení růstu nakažených a tak věří i v to, že občané budou moci v létě a na podzim vyjet na dovolenou.



Nebudou to však ani ryby v Norsku nebo Španělsku, nebudou to pláže v Dominikánské republice nebo v Thajsku, ale vyjedeme třeba k božickému jezírku Pískovna jako za starých dobrých časů, které jistě mnozí ještě pamatujete! Pokud nebudeme moci vyjet ani tam, nabízí nám Deník několik tipů. Jeden z nich jsem připojil.

               (lan)

3 komentáře:

  1. Polsko bylo donedávna náš vzor a blízky partner ve Visegrádské skupině. Dokonce jsme zavřely hranice jen do Rakouska a Německa, ale do spřátelených Polska a Slovenska ne. To museli udělat oni. Dneska už ani Polsko, ani Slovensko za vzory neslouží. Slováci v podstatě zakázali chodit ven seniorům nad 65 let, to by u nás nemohl ven ani A. Babiš. Polsko pak řeší situaci takto: V Polsku se dnes navzdory epidemii koronaviru konaly šestery doplňovací volby do parlamentu a úřady daly najevo, že zatím neustupují od záměru uspořádat v květnu prezidentské volby. Vláda sice uzavřela školy, kina a divadla a omezila shromažďování lidí, stav nouze ale v zemi vyhlášen nebyl. Koronavirus byl zatím prokázán u 627 lidí, sedm osob na nemoc Covid-19 v Polsku zemřelo. Po Praze a Středních Čechách je nejvíc nakažených v Česku v Moravskoslezském kraji. To taky o něčem svědčí.

    OdpovědětVymazat
  2. To nesvedci vubec o nicem... byl to autobus lyzaru v te litovli...
    A tak vznikaji dezinformace a znasilnovani pravdy...

    OdpovědětVymazat
  3. Nepodléhejme panice, jde o virózu, která je nakonec přeci jen podobná naší chřipce. Také ji jistě zvládneme! Autorem výroku je Marek Zeman, primář Vinohradského ambulantního zařízení.
    Více na https://www.e15.cz/nazory/komentar-marka-zemana-hlavne-rozum-a-klid-1367729

    OdpovědětVymazat