čtvrtek 19. března 2020

Božice makají v rouškách. Díky! (akt.19.3.)

Máká se v rouškách... :-)
Tak dneska jsem v Božicích nepotkal ani jednoho člověka bez roušky. Kromě vlny solidarity a vzájemné pomoci s šitím roušek a sháněním potřebného materiálu se i normálně pracuje.


A jak ve stavebninách v Zámlýní (náš snímek), tak na polích pod terasami i pod Starou horou měli všichni roušky.
                                                  (lan)

V Božicích makají, v Pravicích se slunili. :-)




3 komentáře:

  1. Pošta Božice oznamuje, že od 20. 3. 2020 až do odvolání bude otevřena v pondělí až pátek od 9:00 do 14:00.

    OdpovědětVymazat
  2. Soukromý zemědělec Jaroslav Kreuz ze Suché u Jihlavy přijede prodávat sadbové a konzumní brambory v neděli 22. 3. 2020 ve 14,45 hodin na obvyklém místě.Občany prosí, aby měli všichni ochrannou roušku a dodržovali bezpečný odstup alespoň 2 metry.

    OdpovědětVymazat
  3. Na obecním facebooku je upozornění jedné božické občanky, že dělníci, kteří budují nový chodník v ulici Za školou (od vojenských bytovek dozadu), pracují bez roušek. V Brně jsou strážníci zahlceni aktivními "udavači". Žádají občany, ať je takovými udáními nezatěžují. „Někteří lidé volají, když jen někoho zahlédnou bez zakrytých úst a nosu, třeba i v lese, ani se s ním nemusí potkat. Nebo například volající hlásil, že si na prázdné ulici někdo vyložil z auta nákup šel s ním hned domů a nic přes tvář neměl,“ přibližuje mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.Lidé také upozorňují třeba na ty, kteří na vlastním oploceném pozemku opravují střechu s odkrytým obličejem nebo na balkoně rodinného domu kouří cigaretu.„Povinnost nosit roušky přitom platí jen na veřejnosti a koronavirus se podle dostupných studií nedokáže šířit vzduchem na větší než pětimetrovou vzdálenost,“ připomněl mluvčí.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/rouska-nahlaseni-mestske-policie-brno.A200320_134106_brno-zpravy_mos1

    OdpovědětVymazat