středa 18. března 2020

Darování látek i nabídka ušití roušek v Božicích

Paní Denisa Solařová (bydlí na Pastelkách) nabízí látky na ušití ochranných roušek, popř. jejich ušití. 


Kontakt najdete na FB Obce Božice (https://www.facebook.com/Bo%C5%BEice-581379235282936/?ref=br_rs) nebo na FB https://www.facebook.com/denisa.solarova.338?comment_id=Y29tbWVudDoyNzcxMzAzODc5NjIzNzgzXzI3NzIyMjg2MDI4NjQ2NDQ%3D.


6 komentářů:

  1. Denisa Solařova bydlí (jako dříve její sestra Lucie) Bozice 449,t.j "pastelky" Tak pomozte a doneste látky ať může šit roušky 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Tisíce lidí, firmy i divadla šijí látkové roušky – pro své rodiny, na prodej i pro nemocnice, kde chybí. Na internetu jsou dostupné návody na ušití z bavlněné látky, která umožní roušku vyprat na 90 stupňů Celsia, přežehlit nebo sterilizovat v mikrovlnné troubě nebo horké vodě.
    Nejlepším materiálem pro roušky vlastní výroby jsou bavlněná trička, povlaky na polštáře nebo jiné bavlněné materiály. Na ušití jedné roušky je podle základního návodu potřeba bavlněná látka o rozměrech 20 krát 20 centimetrů a čtyři provázky nebo tkalouny o délce 40 centimetrů nebo dva o dvojnásobné délce. Návod najdete i v našem článku, jak si ušít roušku.

    OdpovědětVymazat
  3. Jan Jasenský: Vážení přátelé a známí, tak jako na mnoha místech v republice, tak i nás na záchranné službě ve Znojmě trápí nedostatek roušek, jak pro nás tak pro naše pacienty. Chtěl bych vás proto touto cestou poprosit pokud máte někdo možnost, nebo víte o někom kdo může roušky ušít, klidně i s veselými motivy , budeme vám vděční za jakékoliv množství. A kdyby náhodou měl někdo navíc chirurgické ústenky na jedno použití, tak i za ty budeme velmi rádi. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer mám tu k dispozici našité jednoduché roušky, pár jich dám zítra (čtvrtek 19.3.) do křídlovické Jednoty a přes noc ještě nějaké ušiji, kdyby měl někdo zájem můžete je vyzvednout a dát lidem, kteří nemají možnost je ušít nebo sehnat. Hanzalová, Božice 82.

    OdpovědětVymazat
  5. „Je zavedena povinnost pro všechny osoby ČR nosit při pohybu a pobytu na všech místech mimo bydliště ochranné prostředky dýchacích cest. To platí také pro malé děti a pokud možno i nemluvňata,“ sdělila Renata Povolná z tiskového odboru ministerstva zdravotnictví. Pokud rodiče dětem ústa nezakryjí, vystavují se pokutě.
    Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/povinne-rousky-deti-cesko.html?fbclid=IwAR1XI0Tg5wcXynFIYYvB2rLSvmpqc3nzqDScfesZFkvRX_dR6AhI0Je2P-g

    OdpovědětVymazat