pondělí 30. března 2020

Pel-mel z Božic i okolí (akt.31.)

Kolik stojí benzin či nafta na božické benzince, nevím. Podle čtenářů na sociálních sítích je nejlevnější na pumpě při vjezdu do Brna - ONO. Na Znojemsku prý v Milíčovicích, jenže ty jsou směrem na Vranov a kvůli pár haléřům tam určitě nepojedeme.




Upozorňujeme na změnu zastávek ZDS PSOTA na Zvonařce v Brně:




V Česku nadále vedeme válku s koronavirem a musíme se vypořádat s "domácím vězením" kvůli omezení jeho šíření. V telce běží programy pro školáky na ČT2 i speciální kanál pro seniory na ČT3. Když už, tak si raději pustím něco na vánočním dárku SPOTIFY a tam originální verzi písničky Hajnej od klatovské superskupiny Trautenberk Tanzmetal. Je daleko lepší než ta verze na youtube.com! :-). Krásná melodie a vybraný slovník, při němž si vybijete svoje negativní emoce! :-)


Dostali jsme nabídku na výrobu zakladačů pro šití šňůrek k rouškám (pro šířku látky 3, 4, nebo 5 cm). Měl by o tuto pomůcku někdo zájem? Kontakt: Bohumil Esterka, Božice (nad židárnou).


Radost můžeme mít z toho, co se v Božicích za poslední měsíc podařilo vytvořit - viz foto z obecního facebooku, ale žalost a zlost nás přepadne při pohledu na některá božická a křídlovická zákoutí. Reakce na FB jsou nekompromisní, ale v praxi obtížně realizovatelná.... Obecní úřad pak vyzývá každého z nás, kdo něco takového spatříme, abychom dali vědět na obecní úřad.

Radost: Zaměstnanci obce se věnují údržbě veřejných prostranství, do lesoparku jsme instalovali nové dřevěné herní prvky. Podařilo se nám také obnovit jednu krátkou polní cestu u Teras, kolem které jsme vysadili ovocnou alej, doplnili jsme také výsadbu stromů ve sklepní uličce k Boroticím.





Žalost a vztek:




A pár radostných připomínek:





3 komentáře:

  1. Dotaz na FB Obce Božice: Pepper JT Makowetz - Zdravím, rád bych se zeptal, jestli někomu v Božicích taky neteče voda nebo jestli je to jen u nás. Už jsme půl dne bez vody.

    OdpovědětVymazat
  2. Pravidelná měsíční zkouška sirén, která se koná vždy první středu v měsíci, bude ve středu 1. dubna 2020 zrušena z důvodu mimořádného stavu vyhlášeného vládou v souvislosti s koronavirem.

    OdpovědětVymazat
  3. Upozorňujeme na změnu nástupišť v Brně na Zvonařce od 1.4.2020 Znojemské dopravní společnosti PSOTA !!!

    OdpovědětVymazat