pátek 1. května 2020

Žíznivé okénko až od 11. května (akt.1.5,.)

Píše se rok 2020. Do důchodu
už jen krůček...
Marně jsem se těšil, že si svůj zítřejší odchod do penze užiju s kamarády u našeho kulatého stolu. Pendrek. Koronavirus a nouzový režim v Česku tomu chtějí jinak, a tak si všichni musíme počkat až do pondělka 11. května. Pokud tedy vláda nevyslyší úpěnlivé prosby žíznivých turistů a neposune otevření prodeje "přes okýnko" třeba už na státní svátek v pátek 8. května. :-)


Už měsíc a půl chodíme kolem našeho kulturního stánku zachmuření, mlčky - a s rouškou! Ale vydrželi jsme a určitě se již brzy dočkáme. Tak na zdraví! :-)

                     (lan)

No a místo prvomájových projevů tady máme tiskovou konferenci k rozvolňovacím opatřením. Pro hospody a restaurace platí toto:
Na zahrádkách restaurací budou lidé bez omezení sedět u jednoho stolu. Od dalších stolů bude muset být odstup 1,5 metru. Ten má být zachován i od lidí na ulici. Zákazníkům budou otevřeny toalety. Stoly se budou desinfikovat po každé skupině. Na zahrádkách bude obsluha. Zákazník nebude povinnost mít roušku při konzumaci u svého stolu, uvedl ministr průmyslu Karel Havlíček.

Psal se rok 2002. Do důchodu daleko....

Žádné komentáře:

Okomentovat