pátek 29. května 2020

Božické otevřené sklepy budou!

Určitě řada z vás sleduje, jestli se letos v létě budou konat akce, které se minulosti konali jaksi automaticky a my jsme je spíš jenom registrovali a vybírali si, jestli se jich zúčastníme nebo je protentokrát  vynecháme. V Božicích nás zajímají prakticky dvě akce: Krojované hody a otevřené sklepy. Budou, nebo nebudou?



Hody by měly být podle původně připraveného programu za měsíc, otevřené sklepy za dva měsíce. Budou - nebudou? Obě akce bývají venku, z tohoto důvodu nic nebrání jejich konání. Až zjistím, jaká je situace, budu i na tomto blogu ProBožice, který mimochodem citovala v jedné zprávě i včerejší Mladá fronta Dnes, informovat a propagovat, tak jak to dělám vždycky.

Právě jsem na FB DBV přečetl následující vzkaz: Zdá se, že je ticho po pěšině, ale Božické sklepy budou ve svém termínu 25. 7. 2020 otevřenyVelice se na Vás na všechny těšíme, Vaši božíčtí vinaři

A na infotabuli Mikroregionu Hrušovansko je následující zpráva:
Obec Božice:
Zrušeny všechny akce s termínem konání do 30. 6. 2020. Takže Božické krojované hody v původním termínu nebudou!
Rybářské závody - náhradní termín plánován na měsíc září


Z akcí v našem bližším i vzdálenějším okolí bych připomněl dvě velké, které již byly pořadateli zrušené. Tou první jsou Letní slavnosti v Hrušovanech n. Jev. a s nimi spojené Supermoto. Hrušovanské letní slavnosti byly oficiálně zrušené (info zaznělo na nedávném zasedání zastupitelstva) a jako náhrada by se na konci prázdnin měl konat koncert dechových hudeb. O Supermotu zatím žádné oficiální zprávy nemám, ale asi padne taky.
Druhou velkou oficiálně zrušenou akcí je Pálavské vinobraní v Mikulově. O osudu Znojemského historického vinobraní zatím oficiálně rozhodnuto, pokud vím, nebylo, ale dá se důvodně předpokládat, že i to letos padne.

Zrušena je taky novější větší akce u sousedů v Dyjákovicích: 

charityprochycup ❗️❗️20.6.2020❗️❗️- ZRUŠENO ‼️

            (lan)

4 komentáře:

  1. FB Obce Božice: Vzhledem k opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR a z preventivních důvodů ohledně pandemie Covid 19 byly zrušeny následující akce:

    Dětský den 31.5.
    Božické hody 27. - 28.6.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrušil bych i letní akce. Není na to nálada. Jeden rok to vydržíme bez sklepů.

    OdpovědětVymazat
  3. taky si myslím že nebudou

    OdpovědětVymazat
  4. Já slyšel v neděli že budou

    OdpovědětVymazat