pátek 8. května 2020

Na mackovské křižovatce včera opět zasahoval vrtulník

I když je nyní neblaze proslulá mackovická křižovatka přehlednější, stala se zde ve čtvrtek dopoledne další dopravní nehoda, při jejíž likvidaci musel zasahovat vrtulník. Srazil se zde kamion s feldou, v níž byli dva starší občané, muž a žena.


Píše o tom Znojemský deník: Dva zranění potřebovali po dopravní nehodě kamionu a osobního auta pomoc záchranářů. Ti ve spolupráci s hasiči zasahovali ve čtvrtek po půl jedenácté dopoledne na křižovatce hlavního tahu I/53 u obce Mackovice na Znojemsku. „Vyproštění vozidel nebylo nutné. Na místě zasahoval vrtulník záchranné služby,“ doplnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.
Záchranáři se na místě postarali o muže a ženu, kteří utrpěli středně těžká zranění. „Starší žena byla při vědomí, poskytli jsme jí kyslíkovou terapii a zabalili do vakuové matrace. Odvezli jsme ji do nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.
Právě pro staršího muže museli využít helikoptéru. „Byl také při vědomí. Letecky jsme ho transportovali na úrazové oddělení nemocnice,“ dodala Bothová.

Žádné komentáře:

Okomentovat