čtvrtek 18. června 2020

Borotice: Mohylové pohřebiště doby bronzové

Mnozí z nás měli tu čest, že se s prof. Stanislavem Stuchlíkem setkali osobně. Ještě v 90. letech, kdy archeologický výzkum mohylového pohřebiště doby bronzové v lokalitě Borotice (akátový náletový lesík), jsem za ním pravidelně zajížděl, abych se s ním podělil o aktuální nálezy a poznatky.


Archeologický ústav AV ČR v Brně připravil několik velmi zajímavých novinek, které jistě zaujmou i řadu z nás na Znojemsku a Mikulovsku.
Z tohoto pohledu je jistě nejpřitažlivější publikace  prof. Stanislava Stuchlíka věnovaná výsledkům mnohaletých výzkumů mohylového pohřebiště doby bronzové v Boroticích.

Protože doby bronzové není nikdy dost, další knížka, kterou jsme se rozhodli vám nadělit, předkládá komplexní vyhodnocení výzkumu mohylového pohřebiště v Boroticích.

Knížku ke stažení naleznete v aktualitách na našem webu zde: http://arub.avcr.cz/sd/novinky/hlavni-stranka/20200615_Borotice_

Příjemné počtení!


Na základě průběžných výsledků ankety zveřejňujeme další publikaci z naší produkce - další knihu Stanislava Stuchlíka: Oblast vodního díla Nové Mlýny od pravěku do středověku (2002). Přejeme příjemné počtení 

Kniha ke stažení zde: http://arub.avcr.cz/sd/novinky/hlavni-stranka/20200518_Oblast_vodniho_dila_Nove_Mlyny (84,4 MB)





Pokud budete mít cestu do Moravské zemské knihovny v Brně, nezapomeňte se zastavit ve 4. patře podívat se na výstavu Římské legie na jihu Moravy, včera a dnes! Výstavu připravili kolegové ze Střediska pro výzkum doby římské a doby stěhování národů v Dolních Dunajovicích, a to dokonce v období vrcholících příprav před otevřením Návštěvnického centra Mušov- Brána do Římské říše! Moc děkujeme!





Žádné komentáře:

Okomentovat