sobota 13. června 2020

Starosta k nové obecní vyhlášce: Čas nazrál!

U křídlovického COOPu...
Posledním bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo schválení nové obecní vyhlášky obce Božice č. 1/2020, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství.

Jak uvedl starosta obce, inspirací se stala podobná vyhlášky platící v obci Jaroslavice, a konzultací prošla přes orgány Jihomoravského kraje. Po upřesnění byla pak předložena zastupitelům k projednání a schválení.
Dotazy mířily na její dodržování, kontrolu, sankcionování a případné vymáhání pohledávek. 
Její dodržování bude spojeno s intenzivní spoluprací s Policií ČR, oddělení Hrušovany n. Jev. Sankcionovat na místě nelze. Bude třeba zavolat policii, řešit domluvou, popř. nahlásit jako přestupek. Zvažuje se i kamerový systém, jedna bateriová kamera se bude testovat ve vybrané lokalitě, kde bude vyhláška platit.
A která místa to jsou? Kupříkladu všechny lokality u božických škol (ZŠ, I.MŠ, II.MŠ a ZUŠ) a v okruhu 100 metrů od nich, pod kostelem (a okruh 100 m), dále u prodejen Jednoty v Božicích i Českých Křídlovicích a u centrálního dětského hřiště u Zedníčkových.

 "Uvidíme, co přinese praxe." "Nevyřeší asi všechno, ale je to první krok správným směrem." 

Vyhláška byla schválena hlasy všech 15 zastupitelů.

                                                  (lan)

5 komentářů:

  1. Výborně,tento krok tu měl být už dávno,ale lepší pozdě než vůbec-palec nahoru !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad to v reálu bude pravda. Bylo to opravdu nechutný.. A tento týden pod Lipou jak kdyby se rozmnožili pijani.. A bylo by to ještě horší.. Jak tam močí flušovou.. To chování. A pod kostelem to samé.. 3 skupinky katastrofa

      Vymazat
  2. Tak ať se ještě někdo postará o tu kejdu jak tady páchne!je to hnus. Když máte otevřený v noci okno a ve 4 ráno vás probudí odporný smrat a je vám z toho na blití.. Omlouvám se za výraz

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak.Pohled na tyto všude postávající,popíjející povaleče je opravdu hrozný.Obzvlášť u školy kde se na ně musí každý den dívat i děti.Teď už jen aby se to opravdu dodržovalo.Ikdyž popravdě tomu moc nevěřím.Takový si najdou místo jinde a budou si vesele popíjet dál.A nějaká domluva či pokuta je myslím neodradí.Ale budeme doufat,že ti koho se to týká to pochopí a budou si dopřávat to své pivečko doma tam,kde tím nás ostatní neobtěžují.No necháme se překvapit.

    OdpovědětVymazat
  4. Protialkoholní vyhláška bude na vyjmenovaných místech platit od 1.7.2020. Celou vyhlášku najdete na www.bozice.cz.

    OdpovědětVymazat