úterý 9. června 2020

Promenáda Michaela Stipea na hrázi Vranovské přehrady

Představovat milovníkům pop music Michaela Stipea je nošením dříví do lesa. Pro ty, kteří slyší toto jméno poprvé, jenom doplním, že to je frontman a zpěvák známé americké skupiny alternativního rocku R.E.M. V pravidelném pondělním televizním pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla na Televizi Seznam byla v závěru uvedena zajímavost, která se váže k roku 1990 a návštěvě Michaela Stipea ve Znojmě a ve Vranově nad Dyjí.


Znojemsko Michaelovi tak učarovalo, že na tuto návštěvu nezapomněl dodnes. A tak publicista Jindřich Šídlo a jeho tchán, novinář Petr Nosálek, který tehdy zpěváka doprovázel, nechali zhotovil tabulku a zajeli za starostou Vranova nad Dyjí Lubomírem Vedrou, aby mu předali malé překvapení.
Pan starosta se ukázal jako noblesní muž činu a odpovědný představitel obce, dar přijal a tak bychom se během letní sezóny měli s označením "ulice" PROMENÁDA MICHAELA STIPEA někde ve Vranově n. D. setkat. Nejlépe na hrázi, kde v tamní restauraci slavný zpěvák poobědval "smažák" jediné vegetariánské jídlo z jídelního lístku, a všechny dostal do kolen, když chtěl (v roce 1990) v tehdejším Československu platit kreditní kartou. Tenkrát jsme ještě nevěděli, co to je!

                                                        (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat