pátek 19. června 2020

Kam na konci června a začátkem července za potěšením? (akt.20.6.)

V Božicích už máme takovou akci za sebou (slavnostní otevření nové obecní knihovny) a tu další měsíc před sebou (otevřené božické sklepy). V širším okolí už se společenský život rozbíhá...


Zítra můžeme do Znojma na závody Extreme (to je všude zmiňovaný běh družstev do schodů znojemské radnice), v podvečer můžeme do Jaroslavic na rynek, kde začnou premiérové vinařské slavnosti "Letní vinařská noc" a během dne (od 10 do 16 hodin) můžeme navštívit netypický řopík vz. 37 za Dyjákovicemi.
Od půl čtvrté hrají fotbalisté Božic přípravný zápas v Drnholci.
U nás se vlastně připravuje 11. ročník volejbalového turnaje, tentokrát jako turnaj dvojic v beachvolejbale na pískovém hřišti za školou.
Hody na konci června jsme v Božicích odpískali, jinde se na ně chystají. Třeba zrovna v tom Drnholci je chystají na víkend 4.7.2020, Taky v sousedních Čejkovicích asi tradiční hody budou ...

O netradiční hudební zábavu se každoročně starají znojemští Piráti. Jejich "Vyosení" v pivnici "Na Statku" se koná v sobotu 4. července.

Otevřené sklepy v krásné sklepní uličce ve Vítonicích nebudou nakonec ani letos chybět. Řada božických návštěvníků se tam chystá.... Vzhledem k opatřením budou však v sobotu 4. července probíhat v omezeném režimu. Kolem vítonických sklepů to ale žije naplno, a to o celoročně a hodně zajímavě.

     (lan)
Vodoměrka má stupnici 50 mm.
To je info pro "kulatý stůl"




Otevřený řopík vz. 37 u Dyjákovic





10 komentářů:

  1. Tak hlavně že budou otevřené sklepy.. Ale aby se něco udělalo pro děti když bylo MDD to néé..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky pravda..

      Vymazat
    2. K tomu není co dodat!

      Vymazat
    3. K tomu, aby něco bylo, musí být pořadatel. V Božicích jsou to momentálně jenom fotbalisti a hasiči. Žádná osvětová beseda, žádné SKP už tady dávno nejsou a kulturní komise rady obce, která se ještě před několika lety předháněla v pořádání jedné akce za druhou, vyhořela. Tím myslím známý termín "vyhoření" z přemíry aktivity. Nikdo jiný tady bohužel momentálně není. Školní aktivity jsou díky koronakrizi všude paralyzovány a těžko říct, jestli se v nějaké míře obnoví. Já bych všemu nechal volný průběh, ono se to zase nějak vystříbří! Jako vždycky... Vinaři mají mezi sebou aktivní členy, kteří pořádání vinařských akcí vezmou na sebe, udělají pořádnou propagaci, seženou podporovatele i účastníky... ono se nic neudělá samo.
      Třeba vloni touto dobou (konec června a začátek července) tady bylo tolik akcí, že jedna přebíjela druhou: Krojované hody, závod hasičské ligy a velice zdařilá a tisícovkami lidí navštívená akce Poznej svého farmáře na farmě Klíč. Letos z toho nebude nic. Vůbec nic. Budeme si možná zvykat na to, že si aktivity budeme vytvářet v menším společenství, tak jak se lidi domluví. Třeba jako příští sobotu milovníci plážového volejbalu.... Zahrají si, posedí, pobaví se, i s občerstvením. A pro malé fotbalisty se toho taky najde dost, jenom počasí zatím zlobí. Našli se trenéři (velký dík jim!!!!): Luboš, Pavel, Honza - a ono to jde! Kluci jsou spokojení a baví se. A rodiče s nimi. Řada božických dětí je úspěšná ve sportovních oddílech ve Znojmě (a stále jich přibývá!!!!) a jezdí s nimi jejich rodiče, protože to prostě stojí za to a jinak to nejde... Takže vidíte, že těch kladných příkladů tady taky najdeme dost. Takže ještě jednou opakuji: Najděte ty, kteří budou akci pořádat - a ona bude! Když nebudou pořadatelé, nebude nic!

      Vymazat
  2. Kam za potěšením ovlivní počasí. Během pátku spadlo u nás kolem hospody celkem 41 mm (36+5). Dole u preláta prý až 44 mm! Dnes v 7:15 h je v měrce skoro 7 mm.

    OdpovědětVymazat
  3. ...a v 9:30 h skoro 9 mm - viz připojené foto.

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. ..v 19:15 h stále drobně prší (kape) a nádobka ukazuje 23,5 mm. Už z filmu dobře víme, že nemusí pršet, jen když kape!

      Vymazat
    2. ...ve 20:00 h jsem vylil 24 mm. Úhrn srážek od soboty 20:00 h do neděle 9:30 h: 29 mm. A stále drobně prší a podle předpovědi dopoledne ještě pořád bude...

      Vymazat
  5. Konečný účet za oba víkendové dny je 60 mm.

    OdpovědětVymazat