úterý 18. srpna 2020

Nebezpečné názory Martina Komárka, nedávného poslance ANO

Rouška jako symbol, ochrana nebo
chomout?
Novináři se bohužel velmi často stávají "slouhy" svých pánů. Velmi nebezpečný názor zveřejnil včera komentátor Deníku (Rovnost) Martin Komárek, donedávna poslanec parlamentu za Babišovo ANO. Ve světle dění v současném Bělorusku a určitého stupně napětí a nespokojenosti u nás v Česku by si s takovými názory zahrávat neměl a měl by pečlivěji vážit svá slova.

Včera oznámené plošné "zarouškování" vnitřního Česka je na pováženou a odmítavé hlasy z řad odborníků, včetně řady epidemiologů (např. Jiří Beran), ukazují, že vládní rozhodnutí není úplně promyšlené a domyšlené.
Podobné je to se "školním manuálem", který včera a dnes představuje docela zvláštně ministr školství Robert Plaga. Už vidím, jak ředitelé škol nakupují notebooky a "zapůjčují" je žákům ze sociálně slabších rodin. Slovo "zapůjčují" dávám do uvozovek záměrně, protože na konci školního roku budou ředitelé po těchto žácích chtít tyto notebooky vrátit zpátky ...
Občané také zatím marně čekají na splnění slibu vládního poradce premiéra Babiše plukovníka Romana Prymuly, že každý občan dostane roušku až domů prostřednictvím České pošty. Zadarmo.


No a co nám radí vládní komentátor Martin Komárek? Píše:
V březnu se roušky staly symbolem vzájemnosti a kázně. Lidé odpustili státu, že je nenakoupil včas a šili si je sami. V září se tato atmosféra nevrátí. Rouška už nebude mnohými považována za štít, nýbrž za chomout. Stát se ale musí připravit na to, že bude muset roušky vynucovat. V březnu a dubnu se mu vyplatila mírnost. V září musí sáhnout k pokutám, pokud nechce být pro legraci. Část lidí s největší pravděpodobností bude nařízení obcházet.
Tak co si o tom myslíte? Nemělo se např. i během června a prázdnin pokračovat v dobrovolném nošení roušek, jak nám to třeba předvádějí naši vietnamští spoluobčané v obchodech? Prostě, kdo chce roušku nosit, ať ji nosí třeba po zbytek svého života. Ale vybízet vládu k šikanování a trestání vlastních občanů? To už se zdá přes čáru i nám, kteří doposud tato nařízení respektujeme.
                                   (lan)
P.S. Občany by také jistě docela zajímalo, jak jsou na vládní nařízení (vstoupí v platnost 1. září 2020) připravené jejich obce, trojková města (pro nás Znojmo) a kraje (pro nás Brno). Jak nám budou rozvážet, roznášet a rozdávat ochranné pomůcky, o kterých vláda dlouhodobě hovoří? Kolik jim na to bylo z vládního balíčku vyčleněno peněz, když jim vláda ořezala jejich příjmy na rok 2020? Jaké "polštáře" na to mají jednotlivé obce vyčleněné? Jak spolupracují kraje a obce jako zřizovatelé s vedením všech typů škol v oblasti zajištění protikoronavirových opatření? Skoro bych řekl, že je tady stále více otázek než odpovědí.
Jinými slovy, vláda tak „preventivně“ znovu u mnohých oživuje úzkost a paniku. Místo aby uklidňovala emoce, sama je vyvolává. 
                                 (lan)

3 komentáře:

  1. Babiš sliboval, že k tomu nedojde. Chytrá karanténa a semafor selhaly. Roušky budou celoplošně. To jsme to dopracovali...

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes Adam Vojtěch vyhlásil další restrikce. Roušky budou od září povinné opět i v kadeřnictví a restauracích. V restauracích budou roušky povinné kdykoliv mimo konzumaci. Hosté tedy budou mít na výběr. Buď nepřetržitě pít a jíst, nebo sedět v roušce.

    OdpovědětVymazat
  3. Co si o tom myslím? Asi toto: http://fantasy-scifi.net/jrr_tolkien/galerie/galerie.php?obr=611&rubrika=flotr

    OdpovědětVymazat