pondělí 24. srpna 2020

Prezident Zeman navštíví příští týden Kyjovice a Strachotice

Jak uvádí zpravodajský server BRNĚNSKÁ DRBNA (https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/18304-prezident-milos-zeman-s-manzelkou-navstivi-v-zari-jizni-moravu.html), navštíví ve dnech 1.-3. září prezident Zeman jižní Moravu. V rámci této cesty zavítá i do obcí Kyjovice a Strachotice na Znojemsku.


Prezident České republiky Miloš Zeman navštíví po návratu z dovolené Jihomoravský kraj. S manželkou Ivanou mají v plánu objet v termínu od 1. do 3. září několik obcí, měst a významných jihomoravských společností. Na střední škole v Rajhradu zahájí školní rok, na Hodonínsku pak pohovoří s občany.
Oznámení o oficiální návštěvě vydal úřad Jihomoravského kraje. Zeman se v rámci své cesty potká i s hejtmanem Bohumilem Šimkem a krajskými radními.
Na své návštěvě má prezident v plánu zahájit školní rok ve Střední zahradnické škole Rajhrad. Poté zavítá do dalších jihomoravských obcí, konkrétně do Dubňan, Kyjovic, Strachotic a Hodonína.
                                                         (lan)

4 komentáře:

  1. Jde o vesnice, kde zjiskal v ramci Jmk nejvice hlasu....

    OdpovědětVymazat
  2. Zeman si zlomil pažní kost, je po operaci. Operace zlomené ruky, kterou v noci absolvoval prezident Miloš Zeman, proběhla „standardním způsobem“. Oznámila to ve středu ráno Ústřední vojenská nemocnice, kam hlavu státu v úterý přijali, i hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman si pravou ruku zlomil v úterý večer poté, co spadl. „Pan prezident večer sledoval televizní zpravodajství a po ukončení nevyužil opory v podobě hůlky nebo pomoci ochranky, zakopl a zlomil si pravou paži,“ napsal večer Ovčáček Novinkám. Prezident kvůli úrazu ruší svůj bezprostřední program, v ohrožení je i jeho zářijová cesta na jižní Moravu. „Ten příští týden budeme řešit,” uvedl Ovčáček. Ohledně uskutečnění třídenní návštěvy kraje je však „spíše skeptický”. „Nejde ani tak o zdravotní stav celkový, ale samozřejmě pokud máte zlomenou paži a ta je zafixována, způsobuje to diskomfort,” podotkl mluvčí s tím, že přednost má rekonvalescence.

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes odpoledne bylo oznámeno, že se na prezidentově programu pro příští týden zatím nic nemění. Takže v Kyjovicích a Strachoticích můžou dál bílit stavení, síct trávu a zdobit kulturáky...

    OdpovědětVymazat
  4. Kvůli zranění musel Zeman zrušit plánovanou návštěvu Jihomoravského kraje, která se měla uskutečnit v příštím týdnu. (Podle Seznam.cz)

    OdpovědětVymazat