středa 19. srpna 2020

Tak se do toho pustíme... Jiří Čada jedenáctkou za Starosty (akt.20.8.)

Jiří Čada:Tak se do toho
pustíme...
Pod tímto sloganem jde do krajských voleb božický místostarosta Jiří Čada za hnutí STAROSTOVÉ PRO JIŽNÍ MORAVU. Jak vidno volební kampaň pro podzimní volby se spouští. Na Znojemsku se budou současně konat i volby do SENÁTU a v nich Starostové a nezávislí podporují společného kandidáta středopravicových stran (TOP 09, ODS, Zelení, Idealisté, LES a Moravské zemské hnutí) starostu Moravského Krumlova Tomáše Třetinu.


Průběžně budu přinášet informace i o NĚKTERÝCH DALŠÍCH KANDIDÁTECH. O jejich výběru si budu rozhodovat sám dle vlastního uvážení a svých preferencí.

Těšit se můžete především na PIRÁTY, lídrem jejichž kandidátky je zastupitel Vranovské Vsi LUKÁŠ DUBEC, jediný kandidát ze Znojemska, který stojí na čele některé ze 16 podaných kandidátek, nebo známého filantropa JIŘÍHO HLAVENKU, který mu kryje záda z 2. místa.

Taky určitě dostanou prostor zajímavé osobnosti z jiných kandidátek, třeba JIŘÍ KACETL z Moravského zemského hnutí, který se nachází na 6. místě kandidátky SPOLU PRO MORAVU.

V současné době už jsou zveřejněny všechny kandidátky (https://volby.cz/) a tak se může každý, koho to zajímá, podívat, které tváře jdou do boje o naše hlasy v krajských volbách.
Mě zajímá, kolik kandidátů pochází ze Znojemska a na kterých kandidátkách je najdeme. V tomto směru zastupuje Znojemsko nejvíc kandidátů na lístcích KDU-ČSL, SPD Tomia Okamury, hnutí ANO 2011, STAN a Piráti.

Pokud na lístky nahlédneme optikou volitelného místa, pak už je to o něco skromnější. Třeba u favorita voleb hnutí ANO může být volitelné 9. místo Bořivoje Zieglera z Mor. Krumlova a možná i 15. místo Jany Kochové ze Znojma, kdežto 1. místo Jana Šalamouna z Dobšic za Rozumné Petra Hanniga je prakticky nevolitelné.

Tak tedy malý přehled s tím, že počítáme průměrný zisk volební strany 10%, tj. 6 - 7 mandátů.

ANO: 9. Bořivoj Ziegler, Mor. Krumlov, 15. Jana Kochová, Znojmo
KDU-ČSL: 5. Jiří Němec, Přeskače, 11. Zdeněk Juránek, Mor. Krumlov
STAN: 11. Jiří Čada, Božice, 19. Pavel Málek, Jevišovice
PIRÁTI: 1. Lukáš Dubec, Vranovská Ves, 8. Eva Havlová, Znojmo
SPD: 3. Petra Svedíková Vávrová, Znojmo, 10. Růžena Šalamonová, Znojmo
ODS+SVOBODNÍ: 6. Karel Podzimek
SPOLU PRO MORAVU (TOP 09+ 5 dalších stran): 3. Tomáš Třetina, Mor. Krumlov, 6. Jiří Kacetl, Znojmo

ČSSD: 9. Martin Plechatý, Miroslav
KSČM: 7. Eliška Volná, Hrušovany n. Jev.

Trikolóra: 12. Leoš Falc, Znojmo
DSSS: 3. Jindřich Kurdiovský
Rozumní: 1. Jan Šalamoun, Dobšice

Na kandidátkách jednotlivých volebních uskupení najdeme i další jména ze Znojemska, řadu z nich známe i osobně. tak třeba:
Na kandidátce ANO 2011 je na 43. Jan Blaha, znojemský místostarosta, na kandidátce KDU-ČSL vidíme na 27. místě starostu Těšetic Zdeňka Nekulu a na 44. starostu Práčí Zdeňka Dvořáka. Za STAN kandiduje na 37. starosta Dobšic Jaroslav Jenšovský a na 53. místě starosta Mikulovic Karel Kříž. U Pirátů je na 66. místě Pavel Nevrkla a za Spolu pro Moravu je na 19. místě Tomáš Ignác Felix z Pravic. Do volebního klání jdou taky dva kandidáti z Velkého Karlova, i když každý za jinou stranu: starosta Bronislasv Prudký je na 64. místě STAN a Ivo Lát na 60. místě Trikolóry.

             (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat