pondělí 31. srpna 2020

Fotbal v Hrádku plný překvapení...a domácí gólman jen koukal

Paťo, ať ti úsměv a
dobrá nálada vydrží
co nejdéle! :-)
To první překvapení nás čekalo hned na začátku zápasu. Týmy na hřiště přivedla trojice rozhodčích Michal Ďurko (HR), Artur Coufal (AR ) a náš nový pomezní Patrik Jandásek!!! Druhé překvapení nás čekalo pár minut předtím, když Ivana zklamalo jeho vozidlo a museli jsme hledat náhradu... No a to třetí překvapení byl zodpovědný výkon našeho týmu korunovaný nečekaným vítězstvím na hřišti dosud vedoucího týmu okresního přeboru Hrádku!!! Bum, bum, bum...
OP: Hrádek - Božice 1:3 (1:1). Naše branky: 2x Žanek, 1x Lovec


Sestavy:



Tabulka:


Naše vyrovnávací branka:



Kromě bojovnosti, nasazení a zodpovědnosti bych rád vypíchl výkon dvou našich dnešních opor. Tou jednou je naše letošní nová akvizice v útoku Džany-Žanek = Honza Lukáš, který dvěma brankami jistil a pojistil naše dnešní nečekaně zasloužené vítězství, a tou druhou neskutečný statečný bojovník KaKa = Kamil Kalina, který na stoperu nepustil ani myšku, čelil nevybíravým atakům soupeře a dohrál s bolestivě zraněným ramenním kloubem až do závěrečného hvizdu sudího Ďurka. Ten i jeho asistenti se svého úkolu v emotivní atmosféře derby a hlasité početné divácké kulisy zhostili vcelku dobře, i když si všichni sem tam vyslechli své....
Od úvodního hvizdu se nám zdálo, že na to dneska i v oslabené sestavě (chyběl Michal J. a zranění Džamp s Karlíkem i pracovně zaneprázdnění Lukyn H. a Pavel M.) máme. A to i přesto, že jsme už ve 3´ nešťastně po zmatku v našem vápně inkasovali gól z kopačky mladého Zábojníka, syna známé (aktuálně zraněné) hrádecké opory z minulých let.
Chvilku ještě trvalo než jsme ze sebe setřásli nervozitu a pak už to byl zápas v naší režii. Trošku nám dneska chyběla kompaktnější záloha, ale kluci to nahrazovali bojovností a když si na sebe zvykli, dočkali jsme se i hezkých fotbalových momentů. Moc důležité bylo, že jsme už v 7´ vyrovnali. Honza Sz. poslal pěkný pas Džanymu, ten z pěkné pozice vypálil, gólman míč vyrazil k našemu střelci Lovcovi a ten míč poslal do hrádecké svatyně. Za stavu 1:1 se vlastně začínalo od začátku.
Vytvářeli jsme si další šance (Čudl, Džany 2x), ale i Hrádek využil našeho zvolnění a několikrát dal práci Pumpidovi. Ten byl dneska ve formě a svým způsobem se mu dařily i výkopy. Fotbal to v první půlce byl bojovný, i když divácky ne až tak atraktivní. Důležité bylo, že se k dobrému výkonu rozehrál Roman, taky Soukič byl hodně vidět, no a nakonec i Honza Sz. stál u dvou našich branek svými přihrávkami...
Ve druhé půli jsme na hřišti jednoznačně vládli my, i když i domácí měli gólovku a orazítkovali naše břevno. My měli těch gólovek půl tuctu, ujali se však jen dvě, obě v režii Džanyho a obě byly výstavní. Na 1:2 dal v 69´ z perfektně kopnutého přímáku. Domácí gólman jen nevěřícně zíral!!! Tou druhou po brejku pojistil v 91´ naše dnešní zasloužené vítězství 1:3.

My diváci, kterých se z Božic sjelo možná i víc než půl tribuny, jsme naše hráče vyprovázeli bouřlivým potleskem. Zaslouženým.

Momentka ze zápasu:




...a radost po naší třetí brance v nastaveném čase:




Pár postřehů z druhé půlky:
Už v 46´  zakončoval Roman naši akci nad a hodně vzruchu bylo kolem 48´ nejdříve na našem území a obratem na hrádeckém. Něco je zachyceno na video momentce. Divácky vzrušující chvíle pokračovaly i v dalších minutách. Sice od cca 40´ pršelo, ale fotbal se viditelně zlepšil. K velmi pohledným akcím patřila ta, kterou provedl Honza K. s Evženem a následný brejk Hrádku. Pěkné útočné momenty našich pokračovaly i nadále (kolem 60´) a už už jsme se radovali po akci Džanyho, kterou zakončil střelou na zadní tyč, jež jen těsně míjela branku. Gólem neskončil ani pokus Lovce v 64´. Právě faul v blízkosti "16" na aktivního Lovce v 68´ a nařízený přímý kop rozhodly dnešní utkání. Míč si postavil Žanek - a gólman domácích se jenom nevěřícně koukal s otevřenými ústy, jak míč zapadl k zadní tyči!!!
Trošku nám zatrnulo v 70´, kdy PVK Hrádku orazítkoval naše břevno! A taky chvíli na to, kdy se na zemi svíjel KaKa s bolestivě naraženým ramenem. Statečně dohrál, ale hlavně a´t to nemá další následky. Sudí Ďurko žádné porušení pravidel neviděl.
Další nádherné fotbalové momenty přišly v 73´. Nádherně se blýskl Džany, zakončoval Lovec, gološ míč vyrazil na roh a po něm následoval ještě jeden roh. Do hry přišel Vrbič místo Čopka, hodně střídali i domácí, ale ani dříve obávaný Švábek se k ničemu nedostal, lépe řečeno, k ničemu jsme ho nepustili.
Další gólovku měl v 78´ na kopačce neúnavný Čudl. Kopal přímák a "už jsem ho tam viděl," pravil jeden z božických fanoušků na zcela zaplněné půlce hrádecké tribuny.
Naše akce zastavovali Hrádečtí fauly a nic nepomohl ani bubeník s trumpetami. Marně burcovali své hochy: "Hrádek! Hrádek!" A Čudl  mohl naši výhru potvrdit ještě v 87´. Svou nádhernou kombinaci dotáhl až do vápna, vystřelil - ale byl z toho zase jenom roh! Velká škoda!!!
Vyčerpaného Soukiče vystřídal v závěru Ludwa a hned si za svůj následný zákrok vysloužil žlutou. Soukiče jsme vyprovázeli bouřlivým potleskem a děkovnými výkřiky. Fakt se nám kluk letos hodně zlepšil!!! :-)
Hrádecký zmar dokonal v 91´ náš letošní střelec Džany. Svůj brejk zakončil zkušeně a my se tak mohli ještě jednou radostně vykřičet. U foťáku mi došla baterie, tak jsem vytáhl mobil a nezaostřeně jsem natočil aspoň tu naši nefalšovanou radost z gólu, vítězství a tří bodů.
             (lan)

4 komentáře:

  1. komentář téměř úplný, až na počet absentujicich a detailní náhled na situace...
    jsem rád, že i přes tyto absence jsme schopni porazit soupeře, který se vám zdá být favoritem. pro mě osobně jsme favorité my, když každý zápas dokážeme sehrát i bez určitých opor! jsem rád za pomoc a přístup některých z nás, kteří si dokáží udělat i licenci proto, aby pomohli Bozicim k fotbalové budoucnosti.
    jen by nás mohlo být víc...
    Jura

    OdpovědětVymazat
  2. ...ale já vim taky,že jsme na tom letos víc než dobře a dokážeme zacelit chybějící. A omlouvám se,že jsem ve výčtu zapomněl na chybějícího zraněného hrajícího trenéra Juru. :-) Možná už ho vidím spíš jako manažera, trenéra a gurua božickeho fotbalu.:-). To ten napínavý western za to může...

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím všechny příznivce našeho krásného fotbalu, nejprve bych chtěl našim fotbalistům poděkovat za super sobotní pařbu 👍No a teď díky tobě Maradono (Jiří)za podporu😉. Teď klobouk dolů před všemi borci včerejšího utkání a tím myslím i naší celé lavičky která je pro každý zápas důležitá!!! Už moc těším až se všichni zranění vrátí zpět na hřiště a nikdo tu naši rozjetou mašinu nezastaví!!!💪A taky velké poděkování patří všem našim věrným fanouškům 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  4. K zápasu přidáno video a podrobnější report z druhé půlky. Malý dodatek: Zvítězili jsme na hřišti "papírového" favorita! :-)

    OdpovědětVymazat