úterý 1. září 2020

Zahájení nového školního roku v Božicích

Možná si vybavíte scénku z filmu Obecná škola, kde jsou školáci nahnáni do tělocvičny a kouzelník v podání Petra Čepka se je snaží pobavit. Až tak, že mu kluci ukradnou obruče. Tak takovou scénku už naše děti a vnoučata už asi ve škole nezažijí.

Ony nezažijí mnohé z toho, co bývalo běžnou součástí školní výchovy a vzdělávání. A ta kulturní stránka ostrouhá asi úplně nejvíc. Taky jsou utlumeny, v podstatě pozastaveny veškeré olympiády a soutěže. Školy se spíš připravují na možnou, byť krátkodobou, výluku a distanční výuku doma.

Až v pondělí 31. srpna se na FB Obce Božice objevily aspoň základní informace k zahájení školního roku 2020/2021 v božické základní škole.
ZŠ Božice oznamuje svým žáků a jejich zákonným zástupcům, že zahájení nového školního roku bude v úterý 1.9.2020 v 7:30 hodin. Školní budova bude otevřena pro žáky školy od 7:10 hodin. První školní den končí činnost pro žáky I.stupně v 11:10 hodin a pro žáky II.stupně ve 12:05 hodin.
Ve školním roce 2020/2021 se provoz bude řídit podle manuálu MŠMT „Provoz škol a školských zařízení ve školním roce 2020/2021 vzhledem ke Covid-19“ (viz příloha) a také podle aktuální epidemiologické situace a s ní souvisejícími nařízeními ministerstva zdravotnictví.
Při současné situaci v našem regionu zahajujeme ve škole bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušek), ale s omezením aktivit, kde dochází ke koncentraci vyššího počtu lidí (školní shromáždění, společné relaxační přestávky, kulturní vystoupení, … ).
První den si všichni žáci s sebou přinesou školní tašku, 2 ks roušek (cesta do školy prostředky veřejné dopravy, případný pobyt ve vnitřních prostotách staveb podle mimořádného opatření MZDR č.j.: MZDR 15757/2020-31/MIN/KAN – žáci I.třídy a jejich případný doprovod), přezůvky, poznámkový sešit a svačinu. Od prvního školního dne budou v provozu i školní družina a školní jídelna. První den školního roku 2020/2021 mají zajištěno stravování všichni, kteří zaplatili předem stanovenou částku do pondělí 31.8.2020 do 12:00 hodin.
Do nového školního roku si vzájemně popřejme především hlavně zdraví.
Jan Peterka, ředitel školy

4 komentáře:

  1. Slavnostní přivítání 27 prvňáčků do školy proběhlo 1. září 2020 v obřadní síni obecního úřadu v 1.p. KD Božice. Mezi školáky je přijali deváťáci a přítomní byli i rodiče prvňáků. Všichni v rouškách.

    OdpovědětVymazat
  2. Zato dneska před školou se všichni žáci potkali. V novém vestibulu na schodech bylo přelidněno....prvňáci,rodiče...bez roušek.Do školy se mezi nimi nedalo ani projít.

    OdpovědětVymazat
  3. Prosímvás nežerte tak ten vládní nesmysl s rouškama. Je to všechno taková blbost. Lidi neblbněte! Chraňte se, ale chce to rozum do hrsti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu. Spíš je k zamyšlení, proč se za takovéto situace koná shromáždění cca stovky lidí v malém prostoru božické obřadní síně, když o patro níž máme sál pro 400 lidí???

      Vymazat