úterý 15. září 2020

S čím potřebují hnout Božice

 Podle PEXESA obcí na Znojemsku, s nímž jde do voleb senátní kandidát Tomáš Třetina jako představitel spojených sil Společně pro Znojemsko (TOP 09+KDU-ČSL+ODS+HLAS+Starostové a nezávislí (STAN)) s podporou Pirátů by Božice nutně potřebovaly hnout s dopravním napojením, nedostatkem lékařů a kvalitou infrastruktury.


Předpokládám, že si kandidát Tomáš Třetina  zjišťoval uvedená data přímo na obcích, o kterých se zmiňuje v předvolebním PEXESU, a tak je to jistě potěšitelné.

Mě při tomto paragrafovém znění napadá:

a) DOPRAVNÍ NAPOJENÍ - Ano, jistě. Již více než 80 let usilují Božice o přímé spojení Božice - Hrušovany n. Jev. po silnici i Kolonie u Dvora Hoja- pod Starým karlovem - kolem Emína - přes Nový Dvůr - až k hrušovanskému nádraží. To by fakt byla paráda.

b) NEDOSTATEK LÉKAŘŮ - Ano, nepochybně. Již řadu let není v Božicích ženská sestra a od nového roku 2020 se nepodařilo obsadit ani místo dětské lékařky/dětského lékaře.

c) KVALITA INFRASTRUKTURY - Tak to jsou určitě místní komunikace a dokončení kanalizace v celé obci. Možná ještě něco dalšího, ale kdyby klaply tyto dva okruhy, posunuly bychom se o výrazný level výše.


Takže z toho plyne, že budeme volit Tomáše Třetinu za senátora a pak se na něho vedení naší obce s důvěrou obrátí v podpoře výše uvedených záměrů. To se mi vážně hodně líbí a má to jasné konkrétní zadání. Senátor musí být v každém případě svým trvalým bydlištěm ze Znojemska. Tak si můžeme vybrat ze čtyř kandidátů (Třetina, Grois, Beranová, Šalomonová), ale jenom jeden z nich myslí už teď i na Božice. A to je moravskokrumlovský starosta Tomáš Třetina. Jen tak na okraj: Víte kolik měří? Úctyhodných 198 cm!!! S takovou výškou bude i v Senátu nepřehlédnutelný.

                                            (lan)






8 komentářů:

  1. Firma Possitz logistic park s.r.o. (v areálu bývalé Prefy) přijme na hlavní pracovní poměr uklízeče/uklízečku.

    Nástup možný ihned nebo po dohodě. Bližší informace na tel. 519 513 000 nebo osobně v pracovní dny v době od 7.00 do 15.30 hodin.

    OdpovědětVymazat
  2. Sdělení Obce Božice: Zkracují se nám dny a za chvíli začne být zase brzy tma. Zkontrolovali jsme tedy veřejné osvětlení v celé obci a dnes se nalezené závady odstraňují. Pokud se nějaká porucha objeví, můžete ji nahlásit zde : https://www.bozice.cz/hlaseni-poruch

    OdpovědětVymazat
  3. Sdělení Obce Božice: Přerušení dodávky elektrické energie 24.09.2020, čtvrtek 24.09.2020 od 7:30 do 15:00
    část obce Božice napájené z trafostanice "Božice - škola" a "Božice - RD" a část obce Božice - nádraží.

    OdpovědětVymazat
  4. Sdělení obce Božice: Od pondělí 21.9. 2020 můžete na podatelně obecního úřadu platit kartou. Chtělo by se něco dodat, ale nešť.... Třeba "super"! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, předvolební pexeso je sice bezva tah na hlasy neznalých voličů, ale opravdu si nedokážu ani po opakovaném přečtení Üstavy ČR představit, jak může senátor ovlivnit božickou kanalizaci.
    Zde ve zkratce kompetence senátu: https://www.senat.cz/informace/pro_verejnost/infocentrum/infocentrum_informace_o_senatu.php
    BAZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jenom uváděl příklady věcí, které nás v Božicích v budoucnu čekají, ne že je bude jakýkoliv senátor realizovat. Jenom máme na paměti aktivity poslankyně a pak senátorky M. Bayerové, bývalé profesorky ze znojemského gymplu (a teď vážně nevím, v jaké zrovna byla pozici senátorka - poslankyně?),v Božicích. Po nové asfaltce se nám na Kolonku jezdí určitě dobře! Tak proč nějak neprotlačit pokračování této silničky až k Emínu? V Hrušovanech bychom byli co by dup!!! A až jednou povede moderní železnice z Hrušovan n. Jev. do Vranovic (a odtud již dnes elektrifikovanou dráhou až do Brna), to pak teprve oceníme takové vymoženosti!Roušky tady snad taky věčně nebudou, to by vlaky a autobusy jezdilo minimum lidí a pak by se takové investice nevyplatily vůbec.
      Takže zpátky k věci: Senátor určitě konkrétní věc nezařídí sám o sobě, ale má prostor a kontakty na to, aby všechno dobré a zajímavé z okresu, kde sám žije, potlačil. Tomáš Třetina byl již 3x zvolen starostou druhého největšího města Znojemska a snad i tím prokázal, že na to zastupovat nás v Senátu skutečně má. A ta velká společná podpora mnoha politických stran a hnutí i další občanské společnosti je taky pozornostihodná. Uvidíme, jak zaboduje znojemský starosta J. Grois. Ostatní kandidáti jsou jaksi mimo, zvláště ti, kteří nežijí na Znojemsku. Tak to je.

      Vymazat
  6. A co takhle pomoct tomu, co zde drive bylo a postupne z krajiny mizí...a to hlavate vrby!!!!
    https://martell.bc.cas.cz/na-hlavu/

    Prosim o vetsi osvetu...kdyz uz bydlime v okoli jevišovky, kde tyto stromy byvaly odnepameti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přivítám a podpořím každého (a dám mu tady patřičný prostor), kdo se touto problematikou zabývá! Já se omlouvám, v těchto biootázkách nejsem až tak doma. Ale třeba ta diskuze na FB Marka Klíče mě velice zaujala.

      Vymazat