sobota 26. září 2020

Konečně jsem se zase na fotbalu radoval a cítil jsem se jako hrdý božický fanoušek (+videa)

Lukynovi to sedlo - a odražený
míč si srazil hostující obránce 
do vlastní branky

 Pršelo, zima byla, Lovec jako host na svatbě (blahopřeji naší hasičce Radce k životnímu kroku), ale nestor božické kopané pan Karel Hala st. to rozřešil a nám bylo nakonec krásně.



"Hráli jste dobře," chlácholil jsem výborného dobšického útočníka po zápase a on mi upřímně s úsměvem odvětil: "No jo, ale vy jste nám to nevrátili!" Myslel tím dva vlastence, které si hosté z Dobšic dali do vlastní brány Ten první je jasný, ale který myslel tím druhým už nezjistím, protože náš třetí gól nemám natočený. Možná ten čtvrtý, pěkně namazaný...

OP: Božice - Dobšice B 4:2 (2:2). Naše branky: 3x Jan Lukáš, jedna vlastní po odražené střele Lukáše Hrobára.


Dneska aspoň jak šly branky:

Čtvrt hodinu od ničeho k ničemu na obou stranách. Až pak se začal hrát fotbal.

26´ Po střele Lukáše Hrobára si domácí dali vlastence. Měl by být vidět zítra na videu. I s komentářem fanoušků. 1:0.

29´ Série našich chyb vzadu - a bylo vyrovnáno na 1:1. Laciný gól. I s komentářem fanoušků na videu.

39´ Zase naše chyba ve vápně a hosté vedou 1:2. Už dlouho jsme neprohrávali. Úplně jsme zapomněli jak to nechutná. :-). I s komentářem na videu. Zítra.

45´ Nečekaná střela Džanyho - a je vyrovnáno 2:2. Gól do šatny. Hodně důležitý. Kousek snad bude na videu. Zítra i s ohlasem fanoušků.

2. p.

Uvidím, jestli ještě něco stvořím. Jinak zítra.... Musím si vychutnat to naše dnešní vítězství a chválím i výbornou obsluhu v baru na hřišti.


Videa tří našich branek, ta třetí v pořadí mi utekla. Asi jsem od té akce gól nečekal. :-(

Naší první brance předcházela zlepšená hra v útoku. Gólová akce začala u Jury, u levého praporku se pěkně uvolnil Honza K., nacentroval do vápna... no podívejte se na video:


Nejdříve vypíchl Pumpido nebezpečný brejk hostů na roh. Míč jsme však získali my. Na půlce byl faulován Džany. Po rozehrávce jsme už ani nečekali nějakou změnu, sledovali jsme naskakující 45´, ale pohotový Džany se dostal na "16" k míči a tuším z otočky mířil přesně! :-) Stihl jsem už jenom třepotající míč v brance. To víte, když máte na starosti ovládání časomíry, mikrofon, tužku a papír a ještě k tomu foťák.... No nic... Do šatny jsme šli s hlavou zvednutou a v kabině rozdával trenér "meducínu" :-):


Náš třetí gól v 73´ jsem nestihl. Byla to taková trma-vrma před dobšickou brankou, v níž se nejlíp orientoval Džany a poslal nás podruhé do vedení 3:2.

Nakonec jsme se dočkali i potvrzení našeho vítězství v 87´. Opět to byl dotěrný Džany, kterému dobšičtí namazali ve vápně - a Džany nezaváhal. Tak se o tu radost podělme společně:





2 komentáře:

  1. občas se zamýšlím, co je pro spokojenost zainteresovanych dost...?
    začínám mít pocit, že uspokojit náročného diváka v dnešní době bude čím dál těžší. Dnes totiž nestačí jen vyhrát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se Jurovi i všem fotbalistům, že to vyznělo, jako kdybychom nebyli letos spokojeni. Opak je pravdou. Psal jsem to v eufórii po nejen zaslouženém a vybojovaném vítězství, ale i po té "naladěné" atmosféře v ochozech. Takže zas tak nároční fanoušci nejsme, jenom bychom si přáli, kdybyste ten okresní přebor letos dotáhli do vítězného konce.:-) Tak výborně poskládaný a koučovaný tým na to prostě má! :-) Když teď uděláme Hostim (to je určitě v našich silách, i když Libor, Laďa a další si určitě myslí opak:-) ), zbývají už jenom Hostěradice. Ti si nás byli v sobotu okouknout. Dokonce při písničce Rež, rež, rež... se dali do tance. Tak já bych jim tak tři pytlíky toho "žitečka" nechal v jejich stodůlce (=brance). Uvidíme, jestli nás plukovník Prymula nechá podzimní část soutěží dohrát. Sportu zdar, fotbalu zvlášť a tomu božickému především!!! A berone....

      Vymazat