sobota 26. září 2020

Slušné srážky. Vody máme dost. A pár drobností z Božic (dopl.)

Božice 25.-26.9.2020 (do 8 h)

Od včerejšího ranního kapání až do dnešní osmé hodiny ranní nám v Božicích spadlo 31 mm! Velmi slušné. V daný moment možná až moc. Má u nás během sobotního dopoledne déšť ustávat, takže i 35mm srážkoměr nám bude asi stačit.


Pozorujeme, že sladkost pozdních odrůd hroznů se se srážkami ztrácí. Nebude to nakonec pro vinaře až tak dobrý rok. Uvidíme.

V Křídlovicích vodohospodáři každý týden někde něco kopou. Tento týden instalovali nový hydrant u studny pod kostelem. Podobně kopou v naší křídlovické "Horní ulici" (kousek před domem paní Novotné). Nadávali tam včera dopoledne chlapi jak špačci. Proč asi?

V bazénu Relax pokračuje oprava vzduchotechniky. jestli se závadu podaří odstranit do avizovaného 28. září je však ve hvězdách.

A jinak nevím o ničem, co by se v Božicích tento týden stalo. Ale možná se mýlím.


P.S. Chování hulvátů, kterým vadí předvolební plakáty a jiné upoutávky ani komentovat nebudu. Nestojí mi za to.

                                                              (lan)






5 komentářů:

  1. K relaxu se vyjadřovat asi nemá vůbec cenu:)nemůžu si pomoct ale přijde mi prodělečný. Věčně zavřeno. Hlavně že se do toho sypou prachy na úplně zbytečný věci. Pořád dokola.. A co se to stalo před relaxem s tou tůjí no pohroma. Hlavně že se něco dělá.. O těch hulvátech.. Katastrofa. Netýká se to jen Plakátů ale celkově jaký bordel po vesnici dělají. Asi jsou na ně rodiče krátký. Přitom lidi moc dobře vědí kdo to je.. A nic se proti nim
    nedělá.. Co tady taky však ať zničí a ničí co se dá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Relax bývá zavřený každé pondělí a jeden měsíc v roce- září. To mi nepřipadá jako "věčně zavřeno". Toto je mimořádné, prostě se to stalo. Nevím, jestli je bazén výdělečný, ale je to služba občanům. Kdykoliv tam přijdu, je tam docela dost lidí, takže to určitě smysl má. Kdyby měla obec provozovat jen to, co jí vydělává, moc by toho tady asi nezůstalo. H. Koledová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věc názoru.. Každý to vidí jinak. Proč nemají otevřeno aspoň posezení, solárko atd..

      Vymazat
    2. V září bývá zavřeno prvních 14 dní.. Néé měsíc! Když není v provozu bazén má být otevřeno to ostatní! I kdyby jenom občerstvení.. Ať to trochu vydělává :) :)

      Vymazat
    3. Zrovna teď.. Prodloužený víkend počasí k tomu napovídá. Třeba jak se píše nahoře by bylo dost lidí.. Na kávičku.. Pohár.. Pizzu..a nemuselo se hned zavírat celý relax:)

      Vymazat