sobota 5. září 2020

Domácí favorit naděloval. Tentokrát to odnesly Práče (+ 6 videí)

KaKáčko a Čábo se dneska potili pod
pergolou. Zájem o trampskou cigáru
byl velký....
Favorizovaný domácí tým nedal "televizním" borcům z Práčí žádnou šanci, celý zápas měl pod kontrolou a postupně i naděloval. Některé z gólových akcí bych měl mít na videu, takže je budu postupně přidávat. Hattrickem se blýskla naše letošní výborná akvizice Žanek Lukáš.
OP: Božice - Práče A 5:1 (2:0). Naše branky: 3x Džany, 1x Lovec a 1x Čudl.



Zápis o utkání:

První branka utkání: přímák kope Honza K., branku dává Lovec



Běží 34´ z hloubi pole zakládáme útok - Lukyn posílá pas Žankovi a ten nezaváhal. Radoval se i Bujak, i když si myslel, že to dali gól hosté:-)  :


Džany je ve vápně faulován (51´), penalta, sám si staví míč - a nekompromisně dává náš třetí gól doprostřed branky. Nádhera!!!:


Individuální akce Žanka z 61´. Udělal si i gólmana valentu a nádherně levačkou zavěsil pod víko - vedeme už 4:0:


Pěkná individuální akce v 77´- Žanek centruje Honzovi K - a dneska konečná: 5:1!:


Přestože jsme se museli dneska obejít bez pětice hráčů základní sestavy - zranění (KaKa, Žap, Karlík a Jura, který nastoupil zkušebně na poslední 2 minuty) a Michala Jareše - dali jsme do hry srdíčko a kdysi obávaného soupeře jsme prakticky do ničeho nepustili. A když už, tak stál v naší bráně spolehlivý Pumpido.
Nově uspořádaná sestava našich se musela řadu minut sehrávat a hlavně absence hráčů středu byla viditelná. Takhle by to asi příští týden v Prosiměřicích bez potrestání neprošlo.... Na druhou stranu jsme vyztužili obranu (místy až pět hráčů) a tak s výjimkou jedné šance Romana Kosece a dvojitého pokusu Slávy Trochty jsme měli celý zápas pod kontrolou.
První střelu na bránu vyslal v 7´ Roman a pak už to byla nepřeberná řada útoků, rohů, sem tam faulů a našich přímáků. první čtvrthodinka ale byla plná nepřesností a fotbalu bylo pomálu... Naše pěkná akce zakončená střelou v 15´ nás však nastartovala a náš tlak jsme korunovali ve 23´, úspěšným střelcem naší vedoucí branky byl Lovec. Největší naděje jsme po celý zápas vkládali do Žanka a ten se nám odměnil ve 34´ po zdařilé přihrávce Lukyna.
Práčský brejk v 38´ zachraňoval důrazným odkopem Roman a potlesk si vysloužil Soukič po pěkné střele ve 42´. Jinak ale "fotbal pláče," jak konstatoval jeden z našich fanoušků. nevyužili jsme ani dobrou šanci po akci Džany - Lovec v závěru první půlky.
Druhá půlka byla ještě jasněji naše a postupně jsme přidali další dvě branky z kopačky Žanka. Tu první dal v 51´ z penalty po faulu na sebe a tu druhou v 61´. Stav 4:0  jsme ale dlouho neudrželi a v 69´ jsme po zmatku v obraně inkasovali a umožnili Zimkovi snížit na 4:1. Už předchozí hrou jsme si o něco takového koledovali.
Tou dobou už byl na hřišti Vrbič za Lukyna a dvakrát zamotal hostům hlavu. Skóre zápasu uzavřel Čudl po akci s Žankem na konečných 5:1. V závěru ještě vystřídal Martin Topolčan Soukiče a Jura Pavelčík Čudla. A měli jsme ještě několik dobrých příležitostí. My diváci jsme byli spokojeni i z povedených akcí, třebaže neskončily gólem.
Dohrávalo se v poklidu a s řadou slušné návštěvy práčských fandů jsme se pozdravili i pobavili. Tak by to na fotbale mělo být. Proč bychom měli být na nervy kvůli fotbalu? Kluci hrají, aby nás potěšili a když to občas nevyjde, nikdo se z toho nemusí hroutit.

                                                   (lan)




2 komentáře: