sobota 19. září 2020

Fotbal: Zoubky jsme vycenili až ve druhé půlce (+ 6 videí)

Soukič v akci...

Zatímco po minulém vítězství v Proskách jsme se rozplývali nadšením a spokojeností, dneska nevím, za který konec bych zatáhl. Vítězství nad Jaroslavicemi bylo nakonec jasné a vysoké, ale psát tak nějak není moc o čem. Pochvalu si zaslouží tentokrát diváci, kterých se sešlo a sjelo z okolí dost a dost. Ta atmosféra určitě dělá své.

OP: Božice – Jaroslavice A 4:1 (0:0). Naše branky: Lovec, Zdenál, Džany a Pavel 

Naše sestava: Pumpido – Jara, KaKa, Roman, Zdenál – Sokič, Čudl, Karlík, Pavel – Lovec a Džany. Na lavce: Čopek, Ludwa, Peťa a Martin.

První poločas bych charakterizoval několika citáty z hlediště. Odpovídají docela přesně průběhu hry v prvním poločase:

Dlouho to letělo. Už to bylo lepší. Nemáme mezihru. Musíme se modlit, že se Jaroslavice unaví. Dlouhá fotbalová akce na obě strany. Co udělá špatně hozený aut. To už není možný s těma nahrávkama. My vysoké nakopávané míče, všechno sbírají, ještěže mají vychýlenou mušku.

 

Druhá půlka už byla o poznání fotbalovější a taky branková. Přelívalo se to nahoru dolu, foukal silnější vítr a my se postupně dostávali do tlaku. Ten poprvé vyvrcholil mezi 53´ – 59´. Úspěšným zakončovatelem byl Lovec a my jsme se ujali zaslouženého vedení 1:0. V 65´ byl faulován Čudl, kopali jsme standardku a rozehraný míč sice minul Lovec, ale přesně jej do brány napasoval Zdenál. Od 66´ jsme tak vedli 2:0. Hrálo se, diváci se dobře bavili a po ukázkové akci v 71´, kterou připravil Čudl, zakončované dvojicí Evžen – Džany byl posledně jmenovaný autorem našeho třetího gólu. Pak jsme trošku zvolnili a Kozárek snížil v 74´ na 3:1.

Začalo se to hemžit fauly na naše (na Karlíka, 2x na Žanka) a trošku sem tam stoupal adrenalin v krvi hráčům i divákům. Sudí Petlach však pískal celý zápas v nastaveném módu a tak zůstaly bez píšťalky různé kontakty na obou stranách.

Tentokrát bylo ve správném rytmu i střídání (místo Čudla Čopek v 76´, Ludwa místo Soukiče v 88´, Peťa místo Pavla v 90´ a v nastavení Martin místo Lovce).

Naše vítězství pojistil v 82´ pohotový Pavel. I nás diváky to překvapilo a tak jsem ani nezachytil začátek akce.

 

I sestava byla dnes dobře nastavená (chyběl Lukáš Hrobár, zraněný Džamp a Michal J.), ale nějak jsme nehráli prostřednictvím zálohy. Snažili jsme se o nakopávané míče, což nám nikdy moc nejde.

 

Hned v úvodu jsme měli dva rohy a jednu šanci v 10´, ale první gólovku  měli z protiútoku hosté. Nebezpečná střela na zadní tyč jen o fous minula naši bránu i zkoprnělého Pumpida v ní. Do sólových akcí se dneska nedostával Džany a tak to bylo z naší strany občas hodně upracované. Druhá půlka byla po všech stránkách fotbalovější, zase se blýskl Soukič, velmi spolehlivě hrála celá obrana v čele s Kakáčkem.

Soupeř se snažil o osobní kontakt, rozbíjet naše akce už v zárodku. Že jsme ho nakonec výrazně přehráli, je dokladem našeho zodpovědného nasazení a výborného koučinku. 😊

 

                                         (lan) 






















Žádné komentáře:

Okomentovat