čtvrtek 10. září 2020

V Božicích se nic zajímavého neděje?

Pozvánka na sobotní Božický burčák
Při pohledu na webové a facebookové stránky obce Božice se náhodnému uživateli může zdát, že se tady nic zajímavého neděje. Asi tak, jak napsal Remarque: Na božické frontě klíd(ek). Opak je však pravdou.



Ani Božický zpravodaj nevychází (zatím letos vyšlo pouhopouhé jediné číslo) a tak občané chytají zprávy, kde se dá, nebo žijí v bohulibé nevědomosti. Takový občan je asi ten nejžádanější. Klidný a neinformovaný. Naštěstí jsou tady sociální sítě, odkud čerpám občas informace i já.

No a tak vám po čase předkládám pár informací, tak jak ke mně ve středu 9.9.2020 doputovaly.

Kolem poledne byly odstraněny značky a zábrany na Horní ulici v Českých Křídlovicích (tak se ulice nazývala kdysi, my spíš říkáme, že je to silnice naproti farské zdi, Zlatá ulička s Čimperkem (po Škárkovo) a pak ulice kolem školky (tam je na prodej dům naproti II. MŠ) až po Komínkovo. Je tam všude položena balená, takže se tam jede pěkně. Momentálně je rozpracovaná ještě spojka od Benkovičových (a Ševečkových) nahoru ke hřbitovu. Ale i na té se intenzivně pracuje.
Připraveny jsou tři stavební parcely nad Škárkovkou  (za Šobovým) směrem k Pfisterovu kříži a Tulipánce.
Zahlédl jsem novou střechu na smutečce a prohlédl si nový chodník od průmyslovky až po Fabíkovo. Taky prima.
Pracovalo se u pergoly na hřišti - ráno tam byl stolař na odbornou úpravu, posléze se tam natíraly palubky, které přijdou na střechu a pak už se tam bude udit a prodávat jedna báseň.
Generální opravou střechy prochází taky Pohostinství u nádraží. Vypadá to hodně dobře...
Zájemci se můžou přihlásit do privatizace jednoho božického sklepa. Je to sklípek naproti Drechslerovým (hned ten první). Nabídka je vylepená na dveřích tohoto sklepa.
No a dnes poprvé zasedala volební komise ke krajským a senátním volbám 2.a 3. října (popř. 9.a 10. do 2. kola senátních voleb). Zvolena byla předsedkyně a místopředseda této komise.

Leccos nového ze života obce jsme se měli dozvědět ve čtvrtek 10. září na zasedání zastupitelstva (viz třeba kalendář obce Božice). Bez udání důvodů se však zasedání zatím neuskuteční...

                                       (lan)






















7 komentářů:

  1. Zasedání zastupitelstva zrušeno není - aktuální úřední deska: https://www.bozice.cz/dokumenty/156-pozvanka-na-zo-10-09-2020.pdf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P o z v á n k a
      na 10. zasedání Zastupitelstva Obce Božice, které se koná ve čtvrtek 10. září 2020 v 18:00 hodin v sále kulturního domu
      Program jednání:
      - Zpráva finančního výboru
      - Zpráva kontrolního výboru
      - Zpráva o činnosti rady obce od posledního zasedání ZO
      - Prodej pozemků v kat. území Božice a České Křídlovice
      - Koupě pozemku v kat. území Božice
      - Rozpočtové opatření č. 7/2020
      - Smlouva o poskytnutí dotace (VaK Znojemsko)
      - Různé
      - Diskuze o jednotlivých bodech zvlášť
      - Usnesení

      Vymazat
    2. Nemůžu si pomoct, ale informovanost v Božicích v roce 2020 kulhá na obě nohy. Ještě v roce 2019 bylo zasedání oznamováno úplně jinak. A hlášení rozhlasem? O tom bych raději ani nemluvil, protože většina občanů ho neslyší!!! A aby se občan prokousával webem obce Božice? Veškerý ten způsob informování občanů v Božicích je na bodě mrazu. Mám takový pocit, že je to záměrně. Nebo mi to někdo vyvrátí? Já vím, je mezi námi část občanů, kteří se nezajímají o nic. Nezajímá je historie obce, nezajímá je ani současnost obce. Prostě tady jenom bydlí. Že by nám to přinesla ta doba koronavirová?

      Vymazat
    3. Tak jsme spěchali ze Znojma, abychom stihli aspoň závěr zastupitelstva, ale u sklepní uličky u Borotic jsme si všimli, že už je ten náš spěch zbytečný. Už bylo zjevně po...

      Vymazat
  2. Aktuální zpráva z FB Obce Božice: Právě probíhá oprava bezdrátového rozhlasu. Po dobu asi 2 hodin bude v rozhlase puštěna hudba na nižší stupeň hlasitosti. Děkujeme za pochopení.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento rozhlas nejde opravit. Zlatá Tesla a 100voltový rozvod.
    H.

    OdpovědětVymazat
  4. Takhle třeba může vypadat obecní facebook. Takový má smysl: https://www.facebook.com/Obec-Hr%C3%A1dek-u-Znojma-118573161556543

    OdpovědětVymazat