neděle 16. srpna 2020

Fotbal: Prohru jsme si ... Report ze zápasu (dopl.17.8.)

Druhá naše ztráta v zápase: Džampovo
koleno....
 Bohužel fotbal se nehraje na zásluhy, ale potkávají se v něm věci předvídatelné i ty druhé. A my jsme si dneska vybrali ty druhé.

OP: Rakšice A - Božice 3:0 (0:0). HR: Fiala. Neuznaný regulérní gól vsítil Lovec. Podívejte se na video.


Takže: Po vynikajícím úvodu jsme neproměnili tři golovky. V průběhu zápasu jsme přišli postupně o tři hráče. Zraněný Karlík brzy po začátku, zraněný David v polovině 1. půlky a nakonec přísně vyloučený kapitán KaKa. A nakonec jsme inkasovali tři banány. Vymlouvat se na trio rozhodčích nebudeme, ale... Naše chyba, že jsme neobsadili asistenta. Chyba rozhodčích, že nám neuznali regulérní první gól zápasu. A přísně ocejchovaný Kakáčko k tomu... .

A jedna potěšitelná zpráva nakonec. V našem útoku se dnes poprvé představil Džany-Honza Lukáš. Zapadl do našeho týmu výborně. Tak ať nás svou hrou těší i nadále.
                                                        (lan)

Jak vypadala naše vedoucí - bohužel neuznaná - branka!




A něco málo k průběhu utkání:
Nastoupili jsme ve velmi silné sestavě s nováčkem týmu Džanym na hrotu útoku. Začali jsme s chutí, byli jsme víc na míči a domácí jsme prakticky k ničemu nepustili. Bohužel už ve 4´ odstoupil s výronem kotníku (hrálo se na mokrém terénu) Karlík a my jsme museli poprvé sáhnout do rozestavení. Do středu zálohy šel Čudl a na pravý kraj zálohy šel nový hráč Honza Sz. Popravdě řečeno to nebyla jeho parketa a v 68´ přepustil svůj post Vrbičovi. Kromě šance v 5´ jsme byli v úvodní čtvrthodince usazeni na polovině domácích. Vybojovali jsme si postupně mnoho rohů a měli minimálně tři gólovky (17´ Lovec, 34´ a 35´ Džany) a tutovku po závaru ve 43´. Taky neuznaný gól Lovce v 36´.

Na drtivý tlak našich reagoval domácí trenér vydařeným střídáním ve 20´ a ve 22´  nám připravili horké chvíle před Pumpidem. Bohužel v 26´ jsme přišli po kontaktu se soupeřem o druhého důležitého hráče. Džamp se chvíli snažil zraněné koleno rozhýbat, ale v 32´ ho nahradil Lukáš Hrobár.

Rakšice začaly hrát na brejky a nakopávačky, fotbal se do konce poločasu trochu vytratil.
I ve druhé půli vyvolával bouři nevole domácí pomezní. Nervozita se vkradla i na Pumpida, který chybně rozehrál a vysokým lobem k zadní tyči byl k našemu zděšení překonán!!! To byla nečekaná ledová sprcha na naše rozbouřená nitra. Tlačíme, máme gólovky, dáme (neuznaný) gól - a nakonec prohráváme 1:0.

Flintu do žita jsme nehodili, ale je třeba přiznat, že nás tento smolný gól rozhodil a srazil na kolena. Kupili jsme chybu za chybou (55´ a 56´) a jen výborný Pumpido nás zachránil od pohromy. Kakáčkův zákrok ohodnotil HR dost přísně žlutou kartou v 58´. Vzpamatovali jsme se a znovu se pustili do ofenzívy. Šance byly třeba v 60´ z přímáku po faulu na Lovce nebo v 62´ rovněž z přímáku.

Definitivní zmar znamenala druhá žlutá pro našeho kapitána KaKa v 78´. Musel do sprch a v deseti už na vyrovnání nebylo sil. Ty nám naopak docházely. Přesto jsme hru otevřeli a pokusili se o nemožné. Nejdříve nás zachránil Pumpido (84´), aby následně v 85´ kapituloval. Vedení 2:0 domácí ještě potvrdili v 89´  třetí brankou do naší rozložené obrany. To už byl na hřišti Pavel místo Soukiče (83´) a Peťa Krátký za Juru (86´).
Výborný gólman domácích zachránil svůj tým i při našem posledním gólovém pokusu v 87´, a tak jsme se tentokrát museli sklonit před soupeřem, který určitě nebyl fotbalově lepší, ale hrál disciplinovaně a využil všech možností, kterému mu v zápase byly nabídnuty.


                                (lan)



4 komentáře:

  1. Doplnil jsem report ze zápasu Rakšice A - Božice.

    OdpovědětVymazat
  2. zdravím,
    původně jsem nechtěl reagovat,ale nedá mi to.Zápas komentovat nebudu,kdo tam byl si obrázek udělá.Chtěl bych spíš požádat někoho,kdo chodí a jezdí pravidelně s námi na zápasy.zda by nešel na tu lajnu.Zařídíme mu školení na OFS Znojmo,kde se dá zajistit také dres sudího,za každý odmáváný zápas je 440 Kč a když se jede ven tak 5 Kč za kilometr cesták.Opravdu nemůžu před zápasem běhat venku po tribuně nebo čekat u vchodu na hřiště a prosit ,aby to šel někdo mávnout,proto jsem ani nikoho nesháněl v posledním zápase,možná moje chyba Mirek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já nechci být generálem po bitvě a přesně to výše napsané, ta prosba, by mělo u nás padnout na úrodnou půdu. Jsou mezi námi možní kvalitní asistenti a věřím, že tu výzvu - řekl bych podanou ruku - přijmou. Naši fotbalisti si to zaslouží a jsme přece jeden tým!!!

      Vymazat
  3. Předně, když už se tohle téma otevřelo, bych Miro očekával, že se někoho jako vedoucí zeptáš, než nás pošleš napospas raksickym sudím... Nicméně kdo mohl očekávat ve druhém kole takový zářez od rozhodčího, když ještě o nic nejde? Beru to jako ponaučení pro příště.
    Mirovi nechci, ani nebudu vyčítat nikdy nic! Jemu vždycky jen poděkuji a budu mu vděčný za to, že k nám dojíždí, radí nám, obětuje pro nás svůj čas a energii,zdravotní stav mu nedovoluje vykonávat funkci rozhodčího, jinak by v raksicich mával určitě sám!
    Tohle celé téma je spíše otázkou a výzvou pro naše místní Božičáky, kteří by s tímto mohli pomoct.
    Jura

    OdpovědětVymazat