neděle 11. dubna 2021

Velikonoční týden s kozlem v Božicích

Je podvečer velikonočního pondělí
a kozel je odchycen...

Zítřejší reportáží v regionálním týdeníku Znojemsko
bude definitivně zakončen velikonoční týden s kozlem. Je to příběh, který na jedné straně není až tak výjimečný, na druhé straně nebyl ani jednoduchý a jednoznačný a díky nepříjemným emocím, ohrožením na zdraví a různými nepříjemnostmi je varovný a poučný.


Osobně mně od samého počátku zarážela laxnost a nezájem pana majitele z Hrušovan n. Jev., na druhou stranu musím ocenit postoje manželů Kovaříkových, že to nenechali být a projevili maximální úsilí najít optimální řešení. Poděkování pak patří všem, kteří přiložili ruku k dílu a pomohli ke konečnému řešení. Tím byl odchyt kozla a jeho odvoz majitelem do Hrušovan n. Jev.

Celé to dění "velikonočního týdne" jsme mohli sledovat na několika facebookových profilech a tak jsem z nich vybral některé momenty do fotoseriálu. Příběh začíná 29. března ráno a končí na velikonoční pondělí 5. dubna před 19. hodinou odchytem kozla a jeho odvoz majitelem.

Začínáme:

Opravdu nikomu nechybí kozel? Ráno dusot kopyt, lítání koně a vyhánění z ohrady kozla😕 Scéna jak pro grotesku, nevěděla jsem, jestli mě nabere kozel, nebo nakopne kůň 😃 ale rozhodl se tady zůstávat. Snad se najde majitel....

Pokračujeme:

Akce KOZEL 🐐 měla pokračování 😕 🐐u nás bydlel bez pozvání od pondělí. Bohužel dnes proti mě kozel vystartoval 😕 takže jsme vyzkoušeli jiné řešení, zkusíme ho nalákat za koněm. Obec Božice vyhradila místo, kde 🐐zatim bude. Tímto chci poděkovat Tomas Raus a Vládi, že nám pomohli a také Jiří Čada, který se snažil dělat co šlo.

...a končíme:

Kozel odchycen... velké díky paní Dagmar Kovaříková  za důležité indicie, které vedly k dopátrání majitele. A samozřejmě díky všem, kdo se na odchytu podíleli

😉Byly to opravdu "veselé" velikonoce ... 😕



Použity materiály z FB Dagmar Kovaříkové, obce Božice, hnutí Naše Božice a Marka Klíče.










Žádné komentáře:

Okomentovat