čtvrtek 13. května 2021

Co se děje po ránu v Božicích a jiné (ne)radosti

V božickém lesoparku nedaleko
Mokřadu I.

 Mělo by se vždycky začínat těmi dobrými zprávami. Proto se radujeme, že nám prší a náš dešťoměr (pro křížovkáře taky srážkoměr, ombrometr nebo udometr) ukazuje před jedenáctou dopoledne už velmi slušných 41 mm!




Jenže jak se dozvídám z facebooku, náš nešťastný kanál u Pajerových se opět  - už brzy ráno - ucpal a tak se zase musel čistit. Soukromě!


Od rána nás oblažovaly zvuky obecního rozhlasu, viděl jsem i servisní vozidlo. Tak se asi kontrolovaly jednotlivé ampliony.... Obávám se, že to nepomůže, že i nadále nebude větší část obce hlášení obecního rozhlasu rozumět.... Jsou obce, které už dávno přešly třeba k mobilním zprávám. Naprosto ideální. Když přijedu k rodičům, mrknu do jejich mobilu a vidím, co se tam během týdne událo a s čím se na občany obrací pan starosta. Tam lidé vědí o všem, co se v obci děje. To se bohužel o Božicích říct nedá .... Ale uvidíme! Vlastně lépe řečeno: USLYŠÍME!

V týdnu padl k zemi osamocený strom na travnaté ploše za čekárnou před učitelskou bytovkou. Hlasy na facebooku mluví o tom, že viníkem nebyl silný vítr.... :-(





Hledá se prodavačka/zástupce vedoucí v prodejně Jednoty v Českých Křídlovicích.

Hlásit se můžete v Hostinci u Kudličků, pokud máte zájem pracovat zde jako číšník nebo servírka. My návštěvníci už se na vás taky těšíme... :-)



A pokračuje očkování proti covidu u našeho praktického lékaře. Prý vakcínou Johnson and Johnson....

A úplným relaxem je procházka naším lesoparkem Niva pod Božicemi. Nádherné stromořadí s mizející sklepní uličkou (těch propadlých sklepů už je možná víc než těch, které jsou ještě funkční) a mnoha prvky doplněný park. Krása, nádhera.... :-) Jen ten příchod do lesoparku z božické části obce není úplně úchvatný (s čestnou výjimkou novostavby) ... 










                                                (lan)

1 komentář: