úterý 11. května 2021

S likvidací odpadů to v Božicích stále kulhá... (akt.)

 


 Dnes ráno jsem se zastavil vyhodit petky do kontejneru u hřiště, jak to tam vypadalo, je vidět na přiložených fotografiích. Slovo ostuda je skutečně velmi mírné. Že se nejedná o odpad z domácnosti, je myslím více než zřejmé. 

Nemá náhodou mít každý podnikatelský subjekt, včetně živnostníků, smlouvu se svozovou firmou za účelem likvidace odpadů vznikajících z podnikání? Případně pokud je likvidace ošetřena smluvně s obcí, je v tomto zahrnuta i práce pracovníků obecní příspěvkovky, kteří ten bugr budou muset asi uklidit?  Je opravdu takový problém kartony místo narvání do kontejnerů a odhození v jejich blízkosti odnést ke škole do klece?


                                                                    Ing. Rydval




Odpoledne jsem šel do Baly a nevěřil jsem vlastním očím! Chtělo by to minimálně ještě jeden kontejner na papír:





6 komentářů:

  1. Pane Nevrkla kdyby tady bylo o deset víc kontejnéru tak to nepomůže. Lidi jsou tady omlouvám se za výraz nepoučitelný prasata. Je jím to jedno,, však on to někdo uklidí. A dnes ten vítr! To bude binec zase všude. Určitým lidem je to ale úplně víte kde :)!

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm tak to je "pěknej" bordel. Složitý to dát do auta a odvézt okousek dal.. Jak píšete za školu

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím o informaci, kam je možno odevzdat železný šrot. Naše výkupna je zrušena a sběrný dvůr to asi nebere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že v přiměřeném množství to berou ve sběrném dvoře. Ale zkusím to ověřit.

      Vymazat
    2. Objemový odpad (matrace, koberce, sedačky, křesla, skříně apod.) a nebezpečný odpad (televizory, rádia, pneumatiky osobních aut, nádoby od barev, chemikálie, baterie a podobné materiály) – tyto odpady se shromažďují ve sběrném dvoře (hasičský areál v Č. Křídlovicích).
      Bohužel o železném šrotu se tam nepíše, ale určitě jej berou. Domluvte se ale přímo ve sběrném dvoře - otevřeno např. v sobotu dopoledne od 9 do 11:30 h a ve středu odpoledne od 14 do 16:30 h. Dvůr není nafukovací a když je plný, tak se musí počkat, až bude vyvezený.

      Vymazat
  4. Železný šrot můžete odvezt do Bantic.

    OdpovědětVymazat