neděle 30. května 2021

Končí chladný máj. Ve stodole prý bude ráj!

 

"Mája" na Kolonce dnes šla k zemi

Možná je to dobré znamení pro známou božickou stodolu, jejíž osud nedává spát především místnímu sdružení Naše Božice. Jak jsem měl k této stavbě ambivalentní vztah (česky vnitřně rozpolcený), musím uznat, že je mi snaha tohoto sdružení sympatická a časy, kdy jsem stodolu viděl pryč už jsou (naštěstí) taky pryč!



A kromě historicky cenné budovy stodoly mají Naše Božice i návrh, jak upravit zděnou čekárnu v sousedství. Tak třeba se tento problém znovu otevře na červnovém zastupitelstvu...




To na Kolonce nezapomněli (na rozdíl od zbytku Božic) na tradice, a když už upálili 30. dubna čarodějnici a vztyčili krásnou "máju", tak ji dneska sundali k zemi a symbolicky tak ukončili letošní měsíc máj.






Když jsem projížděl včera kolem myslivecké klubovny, bylo to tam slavnostně a tak nějak dětsky upravené. Možností PROČ moc není. Nabízí se třeba nějaká oslava Dne dětí...?

No a vážně prý se přemýšlí, že po roční - covidem vynucené - pauze by se mohly konat přesně za měsíc tradiční krojované hody. Letos jsou "v pořadatelské štafetě" na řadě hasiči. Tak uvidíme, co se z těchto informací potvrdí...

                                       (lan)

2 komentáře:

  1. Kdo ví, co stálo za dnešní havárkou před Kašencem....Auto v poli....

    OdpovědětVymazat
  2. U myslivecké klubovny to nebyl oficiální obecní dětský den, ale dětský den soukromý.

    OdpovědětVymazat