středa 5. května 2021

Týdenní report z mého FB a FB ProBožice


 Jednou začas shrnu témata a názory
, které se objevují průběžně na mém osobním FB https://www.facebook.com/Nevermind1956/ a na FB Pro Božice https://www.facebook.com/probozice. 


Klukům z TJ Sokol Božice patří za vzorný přístup, hru i výsledky na podzim 2020 jednoznačně palec nahoru. Nás může těšit, že jsme podzimem prošli téměř bez zaváhání a po 10. kole jsme suverénně vedli tabulku okresního přeboru. A už vzorně podle pandemických předpisů trénujeme... a zaléváme!



Dědeček Hříbeček na naší skalce nevěřícně zírá na Hamáčkovo vysvětlování kauzy Vrbětice!!!



Vůni benzínu jsme cítili v pátek v podvečer, když větší skupina motorkářů i s vlajkami a za hlasitého troubení projela Božicemi! A my bláhoví mysleli, že má někdo svícu nebo dokonce netypickou svatbu...

Tak prý rozvolňujeme a hromadně očkujeme. Obávám se, že tak radostné to v Česku není ani omylem. Vůbec není jasné, jak chce vláda řešit testování a očkování ve školách, aby se na podzim nezachovala podobně jako loni v říjnu (školy zavřela a děti nechala skoro celý rok doma). Těžko taky předvídat, jak radostně a spokojeně se budou tvářit poskytovatelé všech druhů služeb (kadeřnictví, masáže, pedikúry, lázně, hotely, restaurace a hospody) a jak úlevně si oddechnou "spokojení" občané po více než roční uzávěře... Vztek spojený s bezmocí, to může být nakonec ten hlavní leitmotiv letošního podzimu u nás v Česku!

Letošní sněmovní volby budou velkou revolucí. Chování voličů z řad podnikatelů a střední třídy bude dost nevyzpytatelné. Jen v rodině řešíme dilema komu dát hlas. To jsme nikdy dříve neřešili. Bohužel ani opoziční strany se vůči covidovému šílenství jasně nevymezili a podpořili protiepidemický zákon, kvůli kterému si vláda může skoro dělat, co chce, i mimo nouzový stav.

Prodavačku hledá Jednota v Hrádku nebo v Hrušovanech. V Božicích hledá prodavačku prodejna Bala u hřiště.

Je potřeba se jednou za čas vypravit na procházku do božického lesoparku Niva pod Božicemi. Potkáme a uvidíme tak nejednu krásnou a zajímavou osobu, zvíře nebo věc!



V Dětřichově na Svitavsku vybuchla bioplynová stanice.... Máme tady v okolí (Velký Karlov, Suchohrdly u Mir.) taky takové nadělení... naštěstí zatím jenom občas páchnou! Já osobně jsem pro jádro, ale žádnou dostavbu Temelína nebo Dukovan. To už jsou zastaralé provozy... Dneska se pracuje na nových typech menších jaderných elektráren a tudy jednoznačně vede cesta! Možná jste už slyšeli o modulárních jaderných reaktorech!

Blahopřání letí k našemu krajanovi z Hostěradic: MMA zápasník Jiří "Denisa" Procházka z Hostěradic na Znojemsku (na snímku vpravo) v něm dominoval a ve druhém kole knokautoval Američana Dominicka Reyese.

Poznáte jistě, odkud historický snímek pochází. Já jenom napovím, že asfaltovou silnici zde vybudovali až v letech 1932 - 1934. Do té doby to tam byl takový bahnitý úvoz...



Naše okolí má nejednu zajímavost. Tak ať se chřestu v Hraběticích daří!

No a nakonec nejdiskutovanější příspěvek: Tak od zítřka (3.5.) budeme napjatě sledovat, jestli kraj stihne dokončit opravu silnice v Božicích pod sýpkou dřív, než ji znovu na maděru rozbijí "30tunové vany" se stavební sutí!? (Zatím 17 komentářů k němu a 8 komentářů k jeho úvodu pár dní předtím).



Není nám lhostejné, kde žijeme!

(lan)





1 komentář:

  1. Kdo zaznamenal dnes před polednem houkání rychlé nebo toto vozidlo viděl u prodejny Bala u hřiště, tak vězte, že posádka pomáhala staršímu zákazníkovi a následně si ho odvezla.

    OdpovědětVymazat