sobota 12. září 2015

Burčáky jedna báseň

Moštoměr ukazuje víc než 20°
sladkosti ... Doslazovat takovou
šťávičku není asi třeba ...
Vinaři jsou velmi spokojeni s kvalitou letošních vín a právě dneska využívali pěkného slunečného dne ke sběru kvalitní úrody. Taky lisovny jsou v plné permanenci a samozřejmě že se i v Božicích potkáte s burčákem.


Nevím, kolik sklepů s burčákem je otevřeno ve sklepní uličce u Borotic, sleduji pouze tu nám bližší "v kopečku" pod sýpkou. Dneska nabízel burčák pouze Michal, a tak jsme jej i se starším synem a zeťákem navštívili. Zajímavé zjištění připojuji v textu pod fotografií.

Škoda, že se zatím nenašlo lepší využití obecního sklepa, který by v "burčákové sezoně" mohl fungovat jako vhodné místo pro prodej. Je tam možnost lépe zaparkovat a posedět. Letos vzhledem k rekonstrukci silnice by to sice byl trošku problém, ale pro příští rok nevidím žádný důvod zřídit na prostranství před kládovým lisem parkovišťátko (něco takového jako vzniklo u školy)  a burčák zde prodávat pravidelně. Ale to je věcí vinařů, my konzumenti se musíme přizpůsobit nabídce. Škoda, že sobotní Božický burčák minu, jelikož jsem po celý den na pracovní akci v Brně. Ostatní jste ale vítanými hosty.
                                                   (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat