neděle 13. září 2015

Fotbal: Z takového vítězství nemůže mít Hevlín radost

S napětím očekávaný zápas domácích Božic s vedoucím týmem soutěže Hevlínem přilákal do božických ochozů více než dvě stovky diváků. Zápas výrazně ovlivnil nevyrovnaný výkon hlavního sudího Jiřího Paláta, bývalého sudího krajských soutěží.
Božice - Hevlín 0:3 (0:0). Branky: 2x Michal Sýkora, 1x Miroslav Sýkora



Božice podaly velmi dobrý výkon a my diváci jsme je při odchodu odměnili potleskem za bojovnou a zodpovědnou hru. Proti "dvanáctce" se prostě nedá hrát! Ani hevlínský pokřik po skončení utkání: "30:0" nezněl moc radostně a přesvědčivě. Ani se nedivím, z takového vítězství nemohou mít ani oni radost!!! Zbyly jenom rozpaky...

Letošní suverén okresního přeboru se v Božicích představil v dobré kondici a bylo vidět, že fotbal skutečně umí. Jestli však jenom na hřišti, nebo i mimo hřiště, nad tím, už je třeba se zamyslet. Nezdá se, že by bylo náhodné, aby soupeři po pěti odehraných kolech soutěže končili  ve čtyřech zápasech početně oslabeni. Vyloučen byl Jan Hoc z Jaroslavic, Libor Benda z IE Znojmo B, Radek Burger z Hostěradic a nyní Jaromír Jandásek z Božic. Pouze v prvním zápase s Miroslaví B (řídil A. Richter) nebyl vyloučen nikdo. Nad tím by se měla komise rozhodčích asi zamyslet!!!
A třeba obávaný šuter Miroslav Štyks se v Božicích představil jednou dobrou střelou, jednou nepovedenou střelou a dvěma zákroky na potrestání. Za ten první dostal žlutou, při tom druhém zůstala píšťalka sudího Paláta němá ...!!!

Proslulý hevlínský kotel dával o sobě vědět oslavnými dýmovnicemi po vstřelení gólů, fandovskými šálami, bubny a pěveckými oslavnými chóry. Jiní fandové Hevlína byli umírněnější a bližší realitě. Nebudu raději psát proč, aby se někdo necítil poškozen na cti ...

Pod radostným náporem rekordního počtu diváků dokonce nevydržela jedna (asi slabě) navařená střední trubka zábradlí, jinak to byl pěkný pohled na zaplněné ochozy.

Ustáli jsme úvodní desetiminutovku, úspěšně jsme rozbíjeli hevlínské pokusy o útok, naše zadní řady ve složení Honza, Jara, Roman a Zdeněk s gólmanem Míšou v zádech pracovaly velmi spolehlivě. Potíže nám spíš působil silný vítr, který naše nákopy posílal až k hevlínskému gólmanovi. Třikrát jsme pak rozehrávali VPK (v 10´, 13´ a 14´) a trošku jsme otevřeli hru. Hned však jsme dostali "po tlapkách" a Jara v 16´ obětavým zákrokem zachraňoval na roh. A ve 20´ dvakrát ukázal své umění náš gólman Míša. V té chvíli musel ze hřiště nedoléčený Patrik Ležák. Střídal jej Petr Procházka. V té době jsme hru nejen vyrovnali, ale předváděli jsme i pěkné akce, asi nejhezčí měl na kopačkách záložník Kája. V 30´ jsme kopali po faulu na pronikajícího Lopíka za půlkou VPK. Jura rozehrál do vápna, tam se snažil Jara hlavičkovat a - po té zůstal ve vápně ležet jeden z hevlínských hráčů. Jara dostal druhou žlutou a šel v 31´ předčasně do sprch. Byla to samozřejmě i velmi studená sprcha pro celý náš tým a byl to taky moment, který ovlivnil celý zbývající průběh zápasu.
Úspěšně jsme se však bránili a škoda, že Míša Top v 35´ nevolil jinou formu zakončení, takhle jsme kopali jen roh.
Tlak Hevlína pokračoval i po přestávce, početní převaha byla nutně znát. "Kluci, hrejte v klidu!" Ale už to nešlo. Kapitulovali jsme ve 49´ po rozehrávce VPK a po rozích v 60´ a 66´. Bylo to 0:3. Naši však dál hráli, bojovali, bránili velmi zodpovědně, snažili se dát gól a zkorigovat výsledek. Hevlínští naopak ve snaze nedostat gól zbytečně faulovali, ostré zákroky zezadu byly sice odpískány, ale karty zůstávaly v kapse sudího ...
Postupně jsme vystřídali další hráče a v 78´ měl pěknou příležitost Míša Top. Asi největší naši šanci měl v 81´ Lopík. Jeho sólo však hostující gólman výborným výběhem vychytal. Škoda. Za předvedený výkon, nasazení, bojovnost a  zodpovědnost jsme si ten gól zasloužili.

Hevlín byl herně lepší, ale dnes v Božicích nepřesvědčil.

A "Hoši, děkujem!"

                   (lan)















Žádné komentáře:

Okomentovat