pátek 11. září 2015

Kolo svištělo až do Mikulova. A s některými i zpět

Nedávný cyklovýlet z Božic do Mikulova se zařadil mezi akce, které i nás nezúčastněné těší, protože jsou originální, naplněné náročnou přípravou a vesměs odměněné spokojenými účastníky. Nabízím vám teď pohled na tento krásný sportovní počin očima přímých aktérů.


Z úst spoluorganizátora

Dne 29.8.2015 v 9 hodin se u božického obecního úřadu setkalo 14 příznivců, kteří se s oblibou dívají na svět zpoza řidítek svých jednostopých, vlastní silou poháněných přibližovadel. Věkově a pohlavím rozličné seskupení cyklistů se vydalo na 32 km dlouhou trasu, provázenou tropickým počasím. Během několika občerstvovacích zastávek a jedné tematicko poznávací v obci Jevišovka, kde jsme zkontrolovali soutok Jevišovky a Dyje, nás kromě dobré nálady a absence technických problémů, přivítalo cílové místo Mikulov a jeho občerstvovací stanice, kde jsme kolem 13 hodiny odpolední zaparkovali a na chvíli odstavili dopravovací techniku, abychom dotankovali vypocené palivo a provozní kapaliny. 
Na zrestaurovaný Svatý kopeček byl krásný pohled, ale jeho návštěvu jsme po zralé úvaze tentokrát zavrhli, protože bylo potřeba vyšetřit síly na cestu zpět, zvláště, když se devět z nás odhodlalo absolvovat ji opět po vlastní ose. Ostatní se vrátili vlakem tak, jak bylo původně plánováno.

Jaké je resumé?
Ti, kdo se zúčastnili, zažili a viděli to, co ti nezúčastnění vidět nemohli.

Aby vám kolo svištělo a co nejméně pištělo a krásné budoucí dny nejen na kole přeje

                                                                                Robert Šotkovský a Bohuslav Bernard (určitě by s tím přáním souhlasil, i když to píši bez jeho přítomnosti)





U soutoku Jevišovky a Dyje




Na kole se jezdí v každém věku ...







Žádné komentáře:

Okomentovat