neděle 20. září 2015

Fotbal: Hostěradice jsme nezvládli (dopl.a akt.)

Papírově jsme s naším dnešním soupeřem pomýšleli na úspěch, bohužel realita byla jiná a konečný výsledek nás taky zrovna moc netěší.
OP: Božice - Hostěradice 1:3 (1:1). Naši jedinou branku vstřelil Broněk Juřica.


K utkání jsme nastoupili oslabeni, na soupisce bylo 14 hráčů, některé tradiční opory chyběly. Hodnotit zápas, který se nám moc nepovedl, je obtížné. Zdržel jsem se dneska v delší diskuzi s fanoušky našeho týmu, kteří jsou docela dost rozladěni z toho, jak naše široká fanouškovská obec vytváří- nevytváří potřebné zázemí našim hráčům. Uvědomil jsem si, že každé hodnocení - a co jiného je fandovství - je strašně subjektivní a může docela dobře sklouznout někam, kam nechce.
Obdivujeme fankluby týmů Hostimi, Hevlína nebo dneska Hostěradic. Už několikrát jsem položil řečnickou otázku, kdy se i u nás dočkáme fanklubu, který bude dávat najevo daleko větší sounáležitost s našimi hráči a funkcionáři. Kdy budeme mít i ty symboly jako jsou šály, vlaječky, hudební nástroje a další. Kluci mi říkají: Nikdy! Tady jsme moc rozdělení. Od hlasů velmi kritických až po shovívavé. Takovou fanouškovskou obec je obtížné stmelit. Já zůstávám optimistou, ale jak říkal Jaroslav Hašek "v mezích zákona". Sjednocovat nesjednotitelné je něco jako uplácat druhou Evropskou unii a tvářit se, že jsme všichni kamarádi, kteří mají na věc stejný nebo podobný názor, bezmezně si věříme a jeden druhému se podřídíme, když někdo silný zavelí. Tak máme o čem přemýšlet.

Nastoupili jsme v rozestavení: Michal Hrubý - Jan Kudlička, Broněk Juřica, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Petr Procházka, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Michal Topolčan - Kuba Rambousek, Pavel Ležák. Do hry v polovině druhé půle naskočil Patrik Ležák a připraven na lavičce zůstal Broněk Horáček.

Poměrně dlouho nám trvalo, než jsme se našli. Absence Evžena a Jary byla citelná víc, než jsme asi čekali. Hostěradice nemají žádný silný tým, dneska ale hráli pozorně a disciplinovaně a velmi brzy poznali naše bolavá místa.
Plynulosti hry nepřispěl ani úzkostlivý rozhodčí Koudela, který pískal snad pořád. Právě z takových situací, kdy se pořád někde rozehrávalo, plynuly i největší hostěradické příležitosti. Hostěradicím prostě tento způsob hry náramně vyhovoval, zatímco my jsme se s ním trápili. Už ve 2´ z takové standardky lízli naše horní břevno. Nám nepomohli ani kopy, ani rohy. Nic jsme nezužitkovali, nic jsme nepřetavili v gólovku. Plné ruce práce měl náš gólman Míša, zatímco my ještě v 17´ nevystřelili na brankáře. Rozkouskovanou hru zakončili hosté v 27´ rychlým útokem a opakovaný atak naší branky skončil gólem. Prohrávali jsme nečekaně 0:1.
Hostům nalila vedoucí branky síly do nohou, byli viditelně při chuti a snažili se nadějný vývoj zápasu udržet. Až ve 30´ jsme konečně začali hrát. Těžkou pozici měl Prochy, Jurova střela byla sražená na roh a Romanova na aut. V 34´ se pěkně před branku proháčkoval Lopík, ale ukvapeně vystřelil mimo. Nebezpečná jedůvka hostů v 38´ šla naštěstí vedla. Náš tlak sílil a byl korunován gólem do šatny ve 45´. Romanova střela byla sražená na roh, ten kopal Jura a Broňa hlavou poslal míč do sítě. Zaplaťpámbů jsme vyrovnali na 1:1.

Do druhé půlky jsme vběhli s nadějí na kopačkách. Jenom se nabízela varianta prohození Ramba s Honzou K. ... To abychom zvýšili náš útočný potenciál! Místo toho hosté využili našeho váhavého zpracování míče vzadu - a světe div se- dali nám v 51´ gól na 1:2!!!
Přidali jsme a konečně jsme hráli, jak umíme. Jen to zakončení bylo včera prokleté! Po rohu v 52´ poslal Lopík míč z otočky mimo. Následovaly naše další pěkné útočné akce, jednu z nich zakončoval Prochy v malém vápně. Ve těžké pozici přestřelil! Po akci Broňa - Rambo šla střela opět mimo. Nedáš dostaneš - běžela 59´ opět naše zaváhání vzadu potrestali hosté bleskovkou a vyšachováním a gólem do otevřené svatyně! Se stavem 1:3 jsme se už nevypořádali. Sice jsme bojovali až do konce, snažili jsme se tvořit a rozvíjet akce, ale nic se nám nepodařilo dokončit. Hosté se zabetonovali na šestnáctce a úspěšně všechny naše pokusy likvidovali. Neujala se ani Romanova dalekonosná "přihrávka v 66", která k překvapení všech těsně minula cíl´! Prostě smůla!
Dvě gólovky měl na kopačkách Lopík. Obě poslal na dlouhou tyč a obě skončily mimo. Ta první v 68´ (vysoká střela měla opačnou rotaci) a ta druhá nádhera hned za minutu na to! Škoda, dvakrát škoda!!!
Kopali jsme ještě nějaké rohy i standardky, ale bez efektu. Přesto jsme několikrát našim hráčům zatleskali a povzbuzovali je. Na 150 diváků odcházelo sice zklamáno z výsledku, ale věřím, že za 14 dní se na našem hřišti zase všichni sejdeme.

O víkendu zajíždíme do Oblekovic, kde hrajeme již v neděli 26.9.2015 dopoledne v 10:15 h s IE Znojmo B.

         (lan)



















Žádné komentáře:

Okomentovat