sobota 26. září 2015

Velký úspěch božických dračích lodí na neoficiálním mistrovství světa. Jihlavanka Božice vítězem! (akt.)

Velkým úspěchem pro Božice skončil druhý den neoficiálního mistrovství světa amatérských posádek na festivalu Dračích lodí Znojmo 2015.


Božický úspěch se zrodil v kategorii Dvacetimístných velkých lodí pro II. stupeň základních škol - MIX, tj., že posádku musí tvořit minimálně 6 pádlujících děvčat. Božická základní škola vyslala do závodu dvě posádky - vedle vítězné JIHLAVANKY startovala ještě MORAVANKA, která v konkurenci 20 posádek obsadila 15. místo.

Mistrovské závody se jeli v pátek 25.9.2015 na řece Dyji ve Znojmě u Louckého kláštera, v areálu vodních sportů pod Sedlešovickým mostem. Trať závodu měřila 200 metrů a podmínkou účasti bylo, že každý účastník závodu musí být dobrým plavcem.
Je moc potěšitelné, že jich v Božicích a okolí máme takové množství!
Vítězné posádce blahopřejeme za vzornou reprezentaci školy i naší obce. Určitě takový úspěch nezůstane bez povšimnutí. Bližší informace budu průběžně shánět.

Na webu božické školy (http://www.zsbozice.cz/) je uvedeno, že bližší informace o božickém úspěch najdeme v připravovaném říjnovém čísle časopisu Salát. Je tam rovněž fotografie našich úspěšných reprezentantů - viz:

     (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat