středa 2. září 2015

Den sociálních služeb s božickou účastí

Kdo byl ve středu 2.9.2015 ve Znojmě a procházel historickým středem města, musel nutně narazit na Horním náměstí na celodenní akci věnované sociálním službám. Svůj stánek zde měl i božický domov důchodců.


Výborně připravená akce nabídla nejen informační stánky jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb na Znojemsku, ale i bohatý kulturní program a taky chutné výrobky řady služeb. Zamířil jsem nejdříve ke svým známým, mezi nimiž nechyběl stánek božického domova důchodců. Sociální pracovnice Šárka zářila, poskytovala informace, propagační materiály i rozdávala něco z výrobků, jež v domově vznikají v rámci aktivizačních činností. A podobně i další poskytovatelé. V delším hovoru jsem setrval s ředitelem hostimského domova pro seniory, jelikož jsme to kdysi dávno společně válčili jako učitelé češtiny, a nejvíc jsme ochutnali u stánku Zámku Břežany a jejich Chráněného bydlení v Šanově. No, zkuste odolat takové nabídce, jakou vidíte na jedné z fotografií. To dokázal snad jenom náš pan správce, jelikož ho bolí zuby!

Den sociálních služeb je též místem, kde se prezentují školy, na nichž se připravují budoucí odborní pracovníci v sociálních službách, a taky dobrovolníci. I zde jsem potkal "ve službě" božickou občanku. Určitě ji poznáte.

                       (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat