úterý 18. dubna 2017

Česká pošta v Božicích opět selhává

Tlačit obce, zvláště ty venkovské, do Pošty Partner, to státní podnik zvaný Česká pošta zvládá výborně a pokud nedojde po podzimních volbách ke změně vlády, bude tlačit dál. Marně budou odvážní starostové jako je ten náš Karel Hala vzdorovat tomuto válcování. Plnit své zákonné povinnosti, s tím už má státní podnik Česká pošta problémy.


Všichni jistě víte, že pošta má povinnost dodávat předplacený tisk do schránek předplatitelů každý den vyjma neděle do 7:30 h. Většinou se to daří, ale periodicky přicházejí období, kdy to Česká pošta neplní. Tak tomu po čase bylo od 1.4.2017 do Velikonoc i v Božicích! Příčina je jednoduchá. Jak jsem se dozvěděl dnes, byl externí zaměstnanec (zaměstnaný na dohodu o provedení práce) nemocný a Česká pošta to řešila jako obvykle: S ledovým klidem doručovala předplacený tisk až při běžném doručování, u nás kolem 10:30 - 11:00 h. Tím ale pošta porušila nastavená a podepsaná pravidla a měla by za to pykat. Jenže, co uděláte se STÁTNÍM MONOPOLEM, který nectí pravidla? No ano - vůbec NIC! Důsledek je jediný: Další předplatitelé svůj předplacený tisk odhlašují. Co taky s novinami, které si přečtete až k večeři? Natahovat ruku k Andreji Babišovi, to však státní podnik Česká pošta umí výborně.

Řešení samozřejmě je a státní podnik Česká pošta ho měl už dávno uplatnit. Ubrat pár tisícovek manažerům pošty a zaměstnat na běžnou pracovní smlouvu na dobu neurčitou zaměstnance, kteří provádějí ranní rozvoz tiskovin. Kromě deníků by tak mohli znovu začít doručovat i časopisy, jak tomu bylo v dobách, kdy tuto službu zajišťovala PRIVÁTNÍ firma. Politika státního podniku Česká pošta je ukázkou toho, jak se to dělat nemá. Řeči, že nejlépe a nejúsporněji se služby zajistí z jednoho místa státního podniku, jsou plané. Odvážné řešení k nápravě však současné vedení České pošty nenabízí a ministerstvo vnitra řízené místopředsedou ČSSD Milanem Chovancem taky ne.

           (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat