pátek 21. dubna 2017

Přečetli jsme za vás:Tentokrát z Miroslavi

Město Miroslav nepatří do našeho mikroregionu (my se tulíme kolem města Hrušovany n. Jev.), ale letité vazby a určitá spádovost z nás dělá přeci jenom bližší partnery, než se na první pohled zdá. Taky jsme s miroslavským "Béčkem" nějakou sezonu hráli fotbal a docela rádi jsme tam jezdili. Třeba mně se velmi líbil tištěný informační buletin, který se dal koupit (nebo snad byl zadarmo?) před utkáním.


Miroslav však nemá v posledních deseti letech moc štěstí na komunální politiku a tak se tam dějí všelisjaké podivnosti, které na důvěryhodnosti miroslavské radnice nepřidají. Navíc je třeba patrné, že Miroslav ve svém rozvoji trošku zaostala a na rozdíl od "našeho hlavního města" Hrušovan n.Jev. ztrácí i na počtu obyvatel.
Zrovna na tento problém nepřímo ukazuje ve své reakci na nedávné události odvolaný člen Rady města Miroslavi Petr Augusta (zvolený za SNK pro rozvoj Miroslavi a Kašence). Zaujalo mě to proto, že nad podobným tématem uvažujeme i my v Božicích, když v návrhu nového územního plánu přemýšlíme v první řadě o bydlení, o stavebních plochách a dalších rozvojových plochách (hřiště sportovní i dětská apod.) a teprve pak  třeba o skořápovníku nebo meruňkobraní.
Pana Augustu osobně neznám, ale jeho argumenty mi přijdou srozumitelné a jasně řečené. V Miroslavi v průběhu tohoto volebního období mění složení rady i vedení města poněkolikáté. A to taky o něčem svědčí. Rozvoj města Miroslavi to, zdá se, moc neprospívá.

         (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat