neděle 9. dubna 2017

Výborný fotbal v Mor. Krumlově

Nedělní předobědový fotbal patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co jsem na jaře viděl. Oba týmy předvedly velmi solidní nasazení, bojovnost i výkony a i nám divákům se zápas líbil. Velkou zásluhu na tom všem měl výborný rozhodčí Holík.
OP: Mor. Krumlov B - Božice 3:2 (2:1). Naše branky dali Jaromír Jandásek a Kamil Kalina.


První střelu na branku soupeře vyslal už v 1´ náš útočník Jara Jandásek. Vysloužil si náš potlesk a zaslouží si ho i po skončení utkání. Byl jednou z výrazných postav dnešního utkání.

Nastoupili jsme v sestavě: Vojta Bačo - David Švejdík, Kamil Kalina (K), Jiří Pavelčík - Zdeněk Chrenovský - David Mlčúch, Karel Vávra, Miroslav Tkadlec, Jan Kudlička - Jaromír Jandásek, Jaroslav Hrobár. Na střídačce: Roman Šob, Patrik Ležák, Petr Řihák a Petr Procházka. Vedoucí mužstva Milan Šperka.

Po aktivním úvodu jsme dostali Krumlov pod tlak, z čehož byli domácí asi dost překvapení. Až po pěti minutách hry se domácí dlouhými nákopy dostávali do hry. Nám se však dařilo, byli jsme na míči a škoda neproměněné Jarovy hlavičky po PVK Jury v 7´! O našem tlaku svědčí i drobná epizoda z 9´, kdy nám soupeř skolil pronikajícího Zdeňka! A podobně pozorně sledoval hru Honza, který další z PVK v 10´ po rozehrávce Jury poslal vysokou střelou na bránu, protože si všiml domácího gólmana vyběhnutého daleko do pole.


Až po těchto varovných signálech Krumlov přidal a snažil se o nebezpečné útočné akce. Dostávali se k nebezpečným rohům a po Karlíkově faulu v 15´ na "16" zaplaval míč z kopačky č. 7 ven od naší branky.
Naše akce často začínal Vojta dlouhým výkopem, nebezpečnější však byly postupné útoky začínající u Jury nebo Kamila. Měli jsme další šance, podobně jako se domácí snažili důrazným napadáním o jejich narušování hned v zárodku. Ve 22´ byl faulován útočící Jara J. Bylo to zleva, asi 20 m od brány. PVK kopal Honza, byl z toho roh, ten kopal taky Honza a Jara Jandásek nás hlavou poslal po zásluze do vedení 0:1. "Dobřes to tam Jaro "kopl", volal někdo z naší části tribuny. Bylo to příjemné.

Krumlov přidal a tlačil, Vojta se nenudil, i když dneska mu míč pořád nějak vyskakoval z rukou. Naše obrana dirigovaná Jurou a Kamilem odolávala a občas vyslala naše další hráče do útoku. V 36´ zachraňoval Vojta bravurním vypíchnutím první roh a potom kryl ten následující. Rohy ale byly silnou zbraní domácích. Ve 42´ jsme však nátlakové hře domácích podlehli a zblízka jsme inkasovali vyrovnávací branku. Stav 1:1 vydržel jenom dvě minuty. nezkušený pomezní pustil krumlovský ofsajd, byl z toho roh a z něho vedoucí gól domácích. Do šaten tak šli nakonec spokojenější domácí s vedením 2:1.

Do druhé půlky naskočil Roman místo trenéra a užívali jsme si horkých chvilek před naší bránou. Hrálo se rychle, nahoru dolu, útok dokonce táhl až před vápno Jura, ale jinak jsme balon nepodrželi kvůli důrazu domácích. Využili jsme však sérii faulů na naše hráče (na Jaru H., Žapa a Jaru J.). Poslední z těchto faulů trestal PVK Jura velmi přesným centrem za obranu a Kamil zblízka srovnal na 2:2.




To nám vlilo energii do žil a chvíli jsme zase byli lepší. Některé z akcí budou mezi fotografiemi. V 55´ špatně vyhodil míč Vojta, byl z toho rychlý brejk domácích a vedoucí - jak se ukázalo vítězná - branka M.K. Stav 3:2 pro domácí už zůstal,  i když na obou stranách šance ještě byly.
Na hřiště přišel Lopík (za Dejva) a po deseti minutách Petr Řihák (místo Karlíka).
Zatrnulo nám vlastně jen jednou, když v 74´ propadl míč Kamilovi. Vojta však vyběhl a poslal nebezpečný míč na roh! Uffff, to jsme si oddechli! Na druhou stranu i my měli šanci. V 77´ kopal Jura PVK, krásný míč těsně minul cíl! Fyzička některých našich hráčů však byla tou dobou už v útlumu a na vyrovnání jsme prostě neměli.

Pěkný fotbalový zážitek, pěkný fotbal, odhodlaný výkon našich jsme odměnili potleskem a jeli jsme domů na opravdový nedělní oběd. Dneska jsme byli spokojení, i když z toho nakonec nebyl ani ten cenný bod.



V sobotu 15.4.2017 hostíme doma Mikulovice.
 (lan)





















































Žádné komentáře:

Okomentovat