čtvrtek 6. dubna 2017

Fotbal: Práče neunesly vyrovnávací gól

Emoce po závěrečném hvizdu ...
Jelikož my jsme hráli v sobotu, zajel jsem se v neděli podívat na lákavý souboj Hostim - Práče. Potkal jsem tam z obou stran řadu známých a měl jsem příležitost sledovat zápas naprosto nezaujatě.
Hostim - Práče 2:2 (1:2).


Vedoucí branku Plíška jsem neviděl, právě jsem přijížděl ke hřišti. Bernátovu vyrovnávací branku z penalty po velké skrumáži v hostimském malém vápně již ano a taky nejhezčí gól utkání z kopačky Romana Kosece ve 40´ stál za to. Kolem 55´ ležel na zemi nejlepší hráč na hřišti práčský záložník Vladimír Klouda a krátce na to střídal. Od té doby byly Práče poloviční. Nahradil ho sice další zkušený hráč Gregor, ale do konce utkání se nerozběhal. Hostimští vycítili příležitost a začali více tlačit a dotírat na Martina Gymbála v brance Práčí. Sudí Peřinka signalizoval, že přidá 5´! To se Práčským pranic nelíbilo, ale to bylo tak všechno, co s tím mohli dělat. Běžela 92´ a více než stovka diváků vybuchla v jásot! Martin Petříček Gymbála prostřelil a vyrovnal na 2:2. Práče na hřišti i v hledišti se cítili pětiminutovým nastavením poškozeni a když sudí pískl konec, nešetřili emocemi. K inzultaci rozhodčího nedošlo, ale teď čtu zápis z disciplinárky a tam je uvedeno:
Hráč Veselý Jiří je vinen disciplinárním přečinem pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám podle § 45 DŘ FAČR, když: po ukončení utkání při vchodu do kabiny
družstva hostů odstrčil ve dveřích hlavního rozhodčího s komentářem: uhni vole a odkráčel do kabiny, za což se podle § 45/1 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest zákaz závodní
 činnosti nepodmíněně na 2 soutěžní utkání.
Tak to je dohra důležitého zápasu okresního přeboru. Michaela Jílková na ČT 1 by se zeptala: Tak co na to říkáte, vážení diváci?

                    (lan)

Hostim na svém webu k druhé půli píše:
Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním otočit vývoj zápasu a hned od začátku se do soupeře zakousli, Jenže ten hned ze své první akce orazítkoval v rychlém sledu břevno a 2 x tyčku - neskutečné štěstí pro nás. Poté jsme už byli lepším týmem, ale to co neproměníme je zarážející.
Tlak sílil, ale zatažení hosté odolávali. Hlavní rozhodčí nastavil kvůli ošetřování a několika průtahům se střídáním 5 minut a dal nám tak šanci. Už už to vypadalo, že odejdeme s prázdnou, když si na Tonyho centr vyskočil Jiřin a zaslouženě vyrovnal. Ve zbývajícím čase jsme si ještě vypracovali jednu pološanci, ale to už bychom asi chtěli moc... Nakonec dobrý bod, ač jsme chtěli samozřejmě všechny 3. 

Více zde: http://tj-hostim.webnode.cz/news/dramaticky-zaver-prinesl-bod/


Pár fotografií ze závěru utkání:





Žádné komentáře:

Okomentovat