pondělí 11. prosince 2017

Děje se něco kolem rozšíření božické mateřské školy?

Dne 22.8.2017 jsem zde publikoval zamyšlení nad titulkovou otázkou. Blíží se konec roku a tak se k tématu vracím: Jak pokračují práce na rozšíření prostor I. mateřské školy v Božicích, o nichž se od jara v obci hovoří? Jak daleko jsou projektové, popř. stavební práce a jiné úpravy? 




V původním materiálu jsem popisoval rozhodnutí sousední obce Šanov a srovnával s Božicemi. Psal jsem: V dnešním Deníku (22.8.) mě zaujala titulní reportáž o rozhodnutí obce Šanov (okr. Znojmo), jež se týká jejich mateřské školy. Šanovská radnice se rozhodla starou školku zbourat a místo ní postavit novou. 

Samotný starosta Šanova Petr Škarek k tomu říká: "Šanovskou školku obec nechá zbořit, protože nevyhovuje stavem ani velikostí. Část budovy už byla stará a museli jsme pořád dávat peníze do oprav. Navíc potřebujeme další místa. Obec se rozvíjí, za parcelami se sem stěhují mladé rodiny. Proto v nové školce bude šedesát míst. Čtyřicet v té stávající nedostačovalo.“ Obec má s vybranou firmou podepsat smlouvu do začátku září. „Doufám, že za rok už děti půjdou do nové školky. Stavba vyjde na třiadvacet milionů, většinu zaplatíme ze získané evropské dotace,“ shrnul šanovský starosta P. Škarek.

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/novou-skolku-chystaji-v-sanove-starou-budovu-delnici-zbouraji-20170822.html

 Nový školní rok má za sebou víc než čtvrtinu a určitě toto téma zajímá především všechny, kterých se pobyt dětí v mateřských školách týká. 

             (lan)

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/novou-skolku-chystaji-v-sanove-starou-budovu-delnici-zbouraji-20170822.html

Žádné komentáře:

Okomentovat