neděle 31. prosince 2017

Božický filmový kritik Kamil Fila komentuje silvestrovský televizní program

Známý břitký filmový kritik Kamil Fila, který strávil podstatnou část svého života v naší obci Božice, komentuje letošní silvestrovský televizní program. Pokud se jím chcete nechat inspirovat, prosím, shlédněte jeho šestiminutové video nazvané Silvestrovský TV ovladač Kamila Fily: Jako bychom zamrzli v normalizaci


Pro méně znalé uvádím krátký profil: Kamil Fila (* 1980) Filmový publicista, pedagog a držitel novinářské ceny Křepelka za rok 2013. Vystudoval Teorii a dějiny filmu a audiovizuální kultury na MU v Brně. Působil v několika internetových periodikách (Inzine, Renaultrevue, Filmpub, Filmweb, Moviezone) a přispíval do alternativních kulturních časopisů (Živel, Tamto, Film a doba). Od roku 2003 byl externistou filmového měsíčníku Cinema. Coby kmenový autor prošel redakcemi dvouměsíčníků Cinepur (2015 - 2010), online deníku Aktuálně.cz (2008 - 2012) a týdeníku Respekt (2012 - 2016). V současné chvíli se věnuje projektu Ještě větší kritik, než jsme doufali. ( www.jestevetsikritik.cz)

Kamil Fila přirovnává letošní silvestrovský televizní program k obloženému chlebíčku a silvestrovskou televizní zábavu demonstruje na dvou nejsilvestrovštějších pořadech - filmu Světáci a komedii Bohouš. Na Světáky (Brodský, Sovák, Libíček, Bohdalová, Janžurová, Jirásková) se můžeme podívat už dopoledne v 10:05 h na ČT 1 a na Bohouše (Menšík, Sovák, Hadrbolcová a pes Bohouš) v podvečer v 18:30 h rovněž na ČT 1.
Myslím, že s pohledem Kamila Fily budeme ve velké míře souhlasit všichni. I proto, že Kamil Fila je tak trochu pořád náš, božický občan.

                 (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat