sobota 17. února 2018

Božičtí rybáři slaví 15 let

Zkusíte doplnit jména?Napovím ta křestní:
Zleva horní řada: Jirka Š.,Laba, Petr S.,Bořek,
 Milan ml., Sláva, Ivan. Prostřední  řada:
Honza D.st.,Milan st., Mira, Jarek,Milan S.,
 Honza K.,Jarda, Honza D.ml.Spodní  řada:
David, Petr D.ml., Honza K. a Jirka H.
"Staň se božickým rybářem a poznáš krásu této záliby," tak nějak by mohlo znít motto sobotní výroční schůze Rybářského sdružení Božice, které bylo takovým malým ohlédnutím a zároveň poděkováním všem, kteří tento krásný sport v Božicích již 15 let organizovaně provozovali a provozují a kteří se velkou měrou zasloužili o vše, co je se současným božickým rybářstvím spojené.


Nádherný areál Božického rybníka, který patří do širší oblasti turisticky atraktivní lokality Údolí lásky a plynule navazuje na chráněné území přírodní památky Protržený rybník, mají božičtí rybáři ve správě. Velmi dobrá spolupráce s vedením obce Božice se promítá do neustále vylepšovaného zázemí pro konání největší akce božických rybářů. Tou jsou dvoudenní Rybářské závody pořádané pravidelně první květnový víkend právě u Božického rybníka. Vyrostla zde dřevěná chata, která představuje kvalitní zázemí pro takovou velkou akci.
Právě podpora a pomoc obce je důležitým prvkem dalšího rozvoje rybářského sportu v Božicích. Neméně důležité je však i osobní nasazení jednotlivých členů, a to jak v řízení spolku, tak v brigádnických aktivitách, pomoci při pořádání závodů i jiných rybářských akcích.
Za 15 let své činnosti se stabilizovala členská základna, která dnes čítá 32 členů, přibylo i nás spolupracovníků, kteří sice nejsme aktivními rybáři, ale ochotně pomůžeme tam, kde je třeba a kde to aspoň trošku umíme. V čele s předsedou sdružení Ing. Bořivojem Čadou, jednatelem Jaroslavem Škrabalem, pokladníkem Milanem Martincem ml., Jiřím Škrabalem ml., Janem Kudličkou st. a všemi dalšími obětavými členy, které vidíme na společném snímku z dnešního slavnostního zasedání, zhodnotili rybáři rok 2017 a živě debatovali o plánech na rok letošní. Z předběžného sumáře úlovků za rok 2017 stojí za pozornost 40 ulovených kaprů.
Patnáctileté výročí bylo doplněné předáním zbrusu nových rybářských triček a mikin.

Zkrátka a dobře: Rybářství v Božicích se má čile k světu a my všichni ostatní se určitě přijdeme v sobotu 5.5. a v neděli 6.5.2018 podívat na Rybářské závody u Božického rybníka a ochutnáme některou z připravených specialit. Věřte, že tam letos bude zase něco nového.

                                                   (lan)

















1 komentář:

  1. Musím smeknout super spolek nadherna scenérie pěkně zarybneňena voda jde vidět že vedení vy co má dělat-jak pro ryby-tak pro spokojenost veřejnosti rybářských závody na jedničku prostě super parta kluci jen tak dál měli byste být příkladem ostatním spolkům těším se ná další návštěvu vašeho rybníku s pozdravem Vaša mackovice

    OdpovědětVymazat