středa 7. února 2018

OFS Znojmo hledá rozhodčí. Proškolí oddílové asistenty rozhodčích

Katastrofální nedostatek fotbalových rozhodčích vede komisi rozhodčích při OFS Znojmo ke kroku, jímž by se aspoň částečně podařilo situaci řešit. Nově proškolení rozhodčí by pak byli nasazováni na utkání oddílů, které je na seminář vyšlou.


Takto proškolení rozhodčí budou zařazeni na Nominační listinu rozhodčích OFS a do Informačního systému FAČR jako ostatní kvalifikovaní rozhodčí a za svoji činnost budou dostávat odměnu dle aktuálních schválených sazebníků.
V zápasech mužů se počítá především s tím, že budou působit jako asistenti rozhodčích (AR), což řada z nich už stejně dělává. Pokud teď budou nově proškoleni, budou za svou činnost dostávat finanční odměnu, což je docela dobrá motivace. Zápasy budou moci řídit ve sportovním oblečení (dres rozhodčího není pro ně povinný) se znakem rozhodčího FAČR.
Podrobnější informace najdete na webu OFS Znojmo nebo napište sem a já se pokusím zjistit potřebné.
Seminář pro asistenty rozhodčích v délce cca 4 hodin se koná v neděli 4.3.2018 od 9 hodin v sokolovně v Dobšicích a účastnický poplatek činí 200 Kč. Na seminář je třeba vyplnit přihlášku.

Případné další informace získáte na mobilu 608 812 222 nebo e-mailu: j.pera.lara@seznam.cz.
  (lan)

3 komentáře:

  1. Zdravím,ono hlavně některé rozhodčí odradilo dělat tuto funkci bud z důvodu neovládání internetu(někteří starší rozhodčí)a nebo také to,že rozhodčí musí pískat bud na živnostenský list nebo ohlášku na živnostenském úřadu a některé také bohužel to že už nedostávali hotovost tzv.na ruku.Nevím jak to bude na jaře,ale pokud se něco z tohoto nezmění tak nevím,nevím jestli někdo bude vykonávat ,,oddílového,,rozhodčího
    Mirek Studénka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak to je teda dosti závažný argument, který by měl zaznít i na těch nejvyšších místech!!! Nejen OFS....

      Vymazat
  2. Pravdou je, že velké množství rozhodčích odradilo to, že peníze nedostávají tzv, " na ruku ", IS FAČR jejich činnost zprůhlednil a FÚ ČR má podrobný přehled o jejich výdělcích.

    OdpovědětVymazat