pondělí 19. února 2018

Mackovičtí Kohouti na 3. místě ve IV . lize. Co na to v Božicích?

Výborně si vedou ve IV. lize stolního  tenisu Znojemska mackovičtí Kohouti. Na svém kontě mají po skončené první polovině soutěže osm vítězství, dvě remízy a pouze jedenkrát odešli od zelených stolů poražení. Potěšilo mě, že většinu hráčů znám a tak jim budu držet palce i ve druhé půlce soutěže.


Sportu kolem nás se vůbec daří a je škoda, že mnohdy ani nevíme, že se v našem okolí soutěžně provozuje a že v některých odvětvích máme mezi sousedními sportovci i velmi úspěšné reprezentanty.
Známí jsou lukostřelci z Šanova a z téže vesnice pocházejí i výborní kuželkáři. Mladý šanovský kuželkář Petr Bakaj se stal dokonce pro rok 2018 mistrem jižní Moravy.
Mezi českou elitu  in-line bruslení (na kolečkových bruslích) patří Jiří Kříž z Hevlína.
Šachy a velmi kvalitní hokej se hraje v Hodonicích. Stejně tak se v Hodonicích úspěšně věnují mladým rybářům. Hokejisté TJ Hodonice patří ke špičce hokejových týmů na Znojemsku a i letos postupují do semifinále ZNHL. Zrovna dnes (19.2.) hrají první semifinálový zápas s favoritem soutěže HC Kojoti Vémyslice.
Hokej pak ještě hrají na dobré úrovni v Jaroslavicích. Tým HC Vlci Jaroslavice startoval i letos ve Znojemské hokejové lize, divize B1. Aktivní šachový oddíl je ŠK Břežany-Pravice.

Božice mají kromě fotbalu i další sporty, jako je florbal (v současné době hraný především v žákovských kategoriích), volejbal (již řadu let na rekreační úrovni), basketbal (na rekreační úrovni) a badminton (též nesoutěžně provozovaný). Stolní tenis mám dojem se momentálně nehraje a tenis pouze rekreačně.
Před řadou let jsme měli v okresním přeboru volejbalisty (Mirek Strnad, bratři Staří, Jaroslav Peřinka, Jirka Hudec atd.), soutěžně se zde hrávaly šachy (Laďa Egner, Dolfa Dufek aj.), výborná byla cyklistika (Jaroslav Peřinka, Jirka Hanzlík), měli jsme známé atlety (Jaroslav Peřinka, Laďa Egner ml., Ivan Hudec st. a třeba Mirek Klíč st.), známého horolezce pana Lubora Šimka a před 60 lety se v Božicích dokonce hrál soutěžně i hokej. A právě o tom posledně jmenovaném sportu jsem v těchto dnech zaslechl, že by se snad mohl v příštím ročníku zapojit do Znojemské hokejové ligy. Kdo o něčem něco víte, klidně napište. Nejen o hokeji, ale i o dalších sportech, které patří k Božicím.

                     (lan)








Žádné komentáře:

Okomentovat