pondělí 12. února 2018

O Starostův pohár(ek) bojuje trio borců

Na tři nejlepší se zúžil boj o vítězství v základní části letošního turnaje v kulečníku. Zatím vedoucí hráč turnaje Luděk čeká, jak si povedou jeho dva konkurenti, a to Ludva a Jara. Nikdo jiný už nemůže jeho vedení ohrozit.


Nejobtížnější boj čeká Jaru. Čeká na něho ještě pět soupeřů: Tonic, Zdenál, Vasil, Ivan a Ludva. Když všechny zápasy vyhraje, stane se vítězem základní části a pálenka proteče jeho hrdlem. Pokud jenom jednou zaváhá, je po nadějích.
Ludva má před sebou tři soupeře: Zdenála, Jaru a Juru. Pokud všechny zápasy vyhraje stane se vítězem základní části on a starostova pálenka poputuje do jeho rukou.

A co se stane, když Ludva prohraje s Jarou (zbytek vyhraje) a Jara všech pět zápasů udělá?  Pak bude mít Luděk, Jara a Ludva shodný počet bodů 24 a bude rozhodovat skore. Tam má zatím nejlépe našlápnuto Luděk!

V případě shodného počtu bodů mezi Luďkem a Jarou na tom bude lépe Jara (vyhrál vzájemný zápas) a při rovnosti bodů Luděk - Ludva na tom bude lépe Ludva (taky vyhrál vzájemný zápas).

Že se vám to zdá nějaké zašmodrchané? Ne, taková jasná jsou pravidla soutěže a ta se musí ctít a ne jak náš pan prezident jeden den chce stojedničku a druhý den mu stačí prostá většina přítomných... Takhle se v Božicích, pane prezidente, nehraje! Tady ctíme pravidla, ta jsou pro nás zákonem, nikoliv cárem papíru. Proto jste taky v Božicích tentokrát hlasy ztratil...
     (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat