neděle 9. prosince 2012

Fotbal: Ohlédnutí za fotbalovým podzimem


Na stránkách OFS byl publikován materiál, který se ohlíží za podzimní části Hostan okresního přeboru. Na našich stránkách jsme podrobně mapovali každý zápas a tak se během zimní přestávky k některým momentům ještě vrátíme. Dnes tedy několik informací z „okresního“ přehledu.
Do okrasního přeboru přišly čtyři nové týmy (dva spadly z I.B třídy – Práče a Jaroslavice – dva postoupily z trojek – Chvalovice a Olbramovice), čtyři týmy z okresu zmizely (Blížkovice nahoru, Šanov, Suchohrdly u M. a Višňové dolu). Tak jsme na podzim poznali nové soupeře i nové stadiony. O tom, jak se nám s kým vedlo, jak jsme k zápasům jeli a s jakou jsme se posléze potázali, o tom všem napíšu někdy příště.
Teď tedy něco z přehledu OFS:
Vlastní střeleckou nemohoucností, ne zcela loajálním přístupem některých hráčů a taky díky zraněním, jsme nespnili cíle, které jsme si před sezónou dali. Zpravodaj OFS k tomu píše: „Starosti s přípravou na jarní odvety budou mít v Božicích, Dobšicích, Oleksovicích a Olbramovicích. Z těchto družstev bude jeden sestupující za předpokladu, že z I.B třídy nesestoupí žádný celek z našeho okresu.“ 
V hodnocení úspěšnosti jednotlivých mužstev doma a na hřištích soupeřů se taky nemáme moc čím chlubit: „O mnoho lépe se na domácím trávníku nedařilo ani Božicím a rezervám IE Znojma a Miroslavi.“ My jsme doma vybojovali pouhých 8 bodů za 2 vítězství a 2 remízy se skóre 10:10. Ze hřišť soupeřů jsme si dovezli pouhé 3 body za vítězství ve Chvalovicích, jinak jsme 6x odešli poraženi. Naše venkovní skóre je 11:24. A jak píše OFS: „Jednu výhru od protivníků získaly Božice a Bohutice, což jejich příznivce nemohlo potěšit.“ Tak to si, pánové z OFS, pište, že nás to teda nepotěšilo! I když výhry ve Chvalovicích si za celý podzim ceníme nejvýš!
Našim nejlepším podzimním střelcem se stal s 5 brankami Jan Kudlička, po 4 gólech přidali David Švejdík a Jaromír Jandásek (a to druhou půlku sezóny pro zranění nehrál).

Po podzimu je závěr tabulky následující:
9. Bohutice  14  5  2  7  27:37  17
10. Miroslav B  14  4  3  7  19:32  15
11. Božice  14  3  2  9  22:34  11
12. Dobšice B 14 3 2 9  17:45  11
13. Olbramovice  14  3  1  10  17:37  10
14. Oleksovice  14  3  1  10  24:45  10
Sehráno bylo 98 zápasů, vstřeleno 428 branek, průměr na utkání je 4,4 branky.
                                                                                                                                                                                                                             
                                                                                                            Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Zdravim,pro upřesnění dal jsem jen 3 goly. Jan Kudlicka ml.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem se díval v rychlosti na všechny záznamy, které o zápasech mám, a vyšlo mi: David Švejdík 5 branek, Jara Jandásek 4 branky, Tomáš Kudlička 3 branky, Jan Kudlička 2 branky, Marian Vávra 2 branky a po jedné Roman Šob, Tomáš Rauš, Pavel Ležák a Marek Chýla. Ale říkám, je to v rychlosti.... Ale musíme to dát dohromady, klidně pište a poslat na OFS, aby se v tom udělal pořádek!!! (lan)

    OdpovědětVymazat