neděle 2. prosince 2012

Vánoční strom před školou už svítí

V režii školy, sdružení rodičů a hasičů proběhlo letošní slavnostní rozsvěcování vánočního stromu v Božicích. Nedělní odpoledne a podvečer v neděli 2.12.2012 patřilo však hlavně dětem.
Vlastně všechno, co se na prostranství před školou odehrávalo, mělo výše uvedeného společného jmenovatele a z tohoto úhlu pohledu je třeba hodnotit tuto akci jako velmi zdařilou. Kdo měl zájem, prošel si celou velmi vkusně a přívětivě vyzdobenou školu, kdo si chtěl něco koupit, měl možnost ve stáncích na chodníku ve vchodu do školy. A že to byly velmi rozmanité a nápadité věci. Chleba z Karlovy pekárny, výrobky z medu, bižuterie i šperky a ve vestibulu budovy výrobky žáků naší školy. S úderem 16. hodiny začalo divadelní představení O dvanácti měsíčkách, pak se najednou rozsvítily oba vánočně vyzdobené stromy a dříve než na Božice padl soumrak, vypálili hasiči řadu petard a jiných prvků zábavní pyrotechniky. Hasiči nestíhali prodávat výborný červený svařák či rozdávat teplý čaj, začalo nás zábst od nohou a během několika desítek minut se prostranství vylidnilo.
I když se možná mohlo začít o čtvrthodinku později, aby byl dojem z rozsvíceného vánočního stromu i ohňostroje silnější, považuji nejen já tuto akci za velmi zdařilou a zasluhující pochvalu. Bylo dnes odpoledne v Božicích docela hřejivě a příjemně. Navíc, když se tam člověk potká se známými, které třeba několik měsíců nepotkal a neviděl.
                                                                Ladislav Nevrkla














2 komentáře:

  1. ale nemohl někdo dát upozornění že už se rozsvítí stromek? Hodně maminek zrovna převlékalo své děti po pohádce a děti pak to na co se těšily, neviděly.

    OdpovědětVymazat
  2. samotné rozsvícení stromku by mělo vypadat jinak.To je tam to nejdůležitější na co děcka čekají.Takhle to vypadalo divně. To je můj názor.

    OdpovědětVymazat