pátek 8. března 2013

Kdy zavětří Zemanovci v Božicích

V souvislosti s dnešní inaugurací nového prezidenta republiky Miloše Zemana se na mysl přikrádá myšlenka, kdy i v Božicích zavětří ti, kteří by rádi využili osobnosti nového prezidenta ke svému výraznějšímu vstupu do veřejné činnosti a komunální politiky.
Pokud se to zdá někomu přitažené za vlasy, nech´t si na tyto řádky vzpomene za rok, až se bude rozbíhat předvolební kampaň. Koncem května 2014 nás čekají volby do Poslanecké sněmovny, v polovině října 2014 volby komunální, do obecních zastupitelstev.
Na dnešní inauguraci svážejí do Prahy autobusy přívržence nového prezidenta. Že by nějaký z těchto autobusů vyjížděl nebo zastavoval v Božicích, o tom nevím, ale vůbec bych se nedivil, že někdo ze 444 Zemanových voličů v naší obci na Pražský hrad zamíří. Třeba vlastním vozem nebo se Student Agency.
V Božicích v posledním dvacetiletí působily kromě komunistické i další buňky jiných stran. Jen namátkou to byla KDU-ČSL, ODS, LSU (sdružovala Zemědělskou stranu, Moravany a ČSNS), ODA, Unie svobody, možná jsem i na některou zapomněl.
Je s podivem, že v Božicích nikdy nevznikla místní organizace sociální demokracie a nevím o tom, že by zde byl aktivní LEV-21 Jiřího Paroubka, jehož krajskou šéfovou je Helena Šotkovská z Čejkovic. V dnešním Deníku je rozhovor s šéfem sociálních demokratů B. Sobotkou a ten neví, jak už se má vlichotit do přízně Miloše Zemana. Přitom sám B. Sobotka patřil mezi "zrádce", kteří před 10 lety nepodpořili M. Zemana v jeho prvním boji o Hrad. Na to Zeman ("Aligátor") určitě nikdy nezapomene. A Zeman určitě nezapomene ani na svá slovo z předdeseti let, kdy prohlásil (včera to v retrospektivě nového prezidenta odvysílala ČT), že nalevo je místo pouze pro jednu stranu. V praxi to znamená co? Asi, že je tam místo pouze pro Zemanovce, ale už tam není místo pro Paroubkovce, klasické sociální demokraty, ani pro komunisty. To by si měli voliči Miloše Zemana taky připomenout. A Miloš Zeman je "Buldozer", který jde za tím, co si usmyslí. Tak uvidíme. Každopádně se teď všichni třesou, čím se proslaví napoprvé.

                                                                  Ladislav Nevrkla

5 komentářů:

  1. snad nikdy, vždyť prezident Zeman, to je ostuda české republiky větší než všichni komunističtí prezidenti

    OdpovědětVymazat
  2. Je lepší prezident spící nebo vrávorající?

    OdpovědětVymazat
  3. K vašim komentářům není slov. A pokud ano, tak si myslíte, že to "jednostranné hodnocení" je ta tzv. demokracie?

    OdpovědětVymazat
  4. Publikuji, co dostanu. Klidně pošlete jiný komentář. (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Nechci vyvolávat hádky, či nějak moudře polemizovat, ale zajímalo by mne, zda dotyčný "korespondent", který sem přidal 10. května komentář, zažil všechny ty komunistické prezidenty a nebo alespoň některé z nich, když s určitostí ví, že Zeman je větší ostuda České republiky, než byli oni. A na dotaz, zda je lepší prezident spící, nebo vrávorající by si měl odpovědět sám a popřípadě to přidat sem, opět jako komentář. Rádi si to určitě všichni přečteme.

    OdpovědětVymazat